Ungdomskultur

Sammandragen av hovrättsrättegången mot Stureplansprofilerna är en deprimerande och avslöjande läsning. Fest är lika med fylla och kärlek är detsamma som sex. Utarmat, tomt och trist, med andra ord. Minst lika trist som kvällarna på och runt ungdomsgården i Södra Förorten.


Finns det ingen grundkurs för tonårsflickor, som lär dem egenvärde. Så att de inte låter sig utnyttjas av kalla och beräknande killar. Killar som egentligen bara har känslor för sin egen person. Typ, en kille får inte känslor för dig hur du än "ställer upp".


Lägg sen på en avancerad kurs, som hjälper dem att identifiera vad som i det långa loppet är viktigast i livet. Lektion ett kan ha temat "Populär är inte liktydigt med bra" och nummer två "Skönhet förgår". Så är det bara. Det finns andra och mer väsentliga tillgångar att odla. Tillgångar som bygger upp självkänslan och möjligheten att möta framtiden.


För grabbarnas del skulle det inte skada med kursen "Empati, vad är det?" Eller "Jag först - är det rätt inställning i det långa loppet?"


Kommentarer
Postat av: Inga M

Håller med! De här rättegångarna har avslöjat inte bara ihåligheten i lagstiftningen kring våldtäkt utan också hur en krets av ytligt sett framgångsrika människor går under känslomässigt i ett träsk av cynism.

2007-09-29 @ 18:12:41
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Annaa M

På något sätt, utan att på något sätt skuldbelägga tjejerna för våldtäkter, så känns det som om det bara kan sluta så här. Eftersom vi fortfarande lever i ett patriarkaliskt samhälle där männen har makten. Tjejerna som triggar varandra att se ut och uppträda som de gör och tro att det ändå ska gå bra för att de inbillar sig att det råder något slags jämlikhet. I slutändan visar det sig att de inte har något på sin sida. Killarna behandlar dem som de slampor de trodde det var ok att uppföra sig som och ändå bli respekterade, för de levde ju i det där jämlika samhället, lagen är inte på deras sida när de blir misshandlade och våldtagna.

2007-09-29 @ 19:21:29
URL: http://annaamattsson.blogg.se
Postat av: frktjatlund

inga; ja, det är verkligen skrämmande vad som räknas som framgång på "Stureplan". Det liknar mer scener från Big Brother.
annaa; precis, och hur tror de att andra ska respektera dem när de själva kallar sig för drinkhoror.

2007-09-30 @ 17:36:46
URL: http://frktjatlund.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0