Om

Den här veckan såg jag fram emot av flera orsaker. Tvåan och Svärsonen skulle ha åkt till Peking och vi skulle få rå om Stella ordenligt. Så blev det inte; resan ställdes in och vi har fått rå om Treans barn istället eftersom Svärdottern inte känner för att sova själv i lägenheten.


På jobbet var det meningen att Kollegan och jag skulle ha en utbildningsvecka och lära oss nya, spännande saker inför ett projekt, som ska sparkas igång. Nu blev det Kollegan och nya medarbetaren som fick kursa istället. Säkert ett klokt beslut. Dels har jag inte varit heltid på jobbet och hjärnfunktionen är inte på topp.


Sen bjöd jag på världens sämsta motstånd under dagens lönesamtal. Det var bara ja och amen till chefens bud. Jag vet inte ens om det var ett bra erbjudande. För en månad sedan hade jag stora planer på att slåss för att begära mer än utgångsbudet, vad det än visade sig vara. Så blev det inte. Stridlusten är helt bortblåst.


Det blir nog inget av med Korsikaresan i maj. Istället för att planera vandringar har jag kollat på Blocket efter våningssängar och byråer. Treans gamla rum, som nu härbärgerar datorerna, kanske får återgå till barnrum. Svärdottern behöver säkert all hjälp hon kan få.


Vi gjorde ett litet försök att planera begravningen ikväll. Det är inte det lättaste. Tanken är att vi ska hålla i allt själva och inte blanda in någon utomstående officiant. Jag hade funderingar på att läsa min favoritdikt "Var inte rädd för mörkret" men insåg att det inte skulle fungera. Jag klarade inte ens av att läsa den för Svärdottern utan att bryta ihop.


Och vad väljer man för musik? Trean gillade reggae, techno, rap, hårdrock och schlagers. Hur låter sånt i orgelarrangemang? Det är många och skiftande saker att ta ställning till just nu.


Kommentarer
Postat av: Nicoline på Fädernegården

Det kan bli mycket vackert att spela modernare musik på kyrkans orgel. Så gjorde vi på vår mammas begravning. Åh vad jag känner med dig. Skickar fler tröstekramar.
Nicoline

2008-04-10 @ 22:52:16
URL: http://nicolinefadernegarden.blogg.se
Postat av: Annaa M

Man behöver inte ha orgel. Man kan ta med sig egen inspelad musik på cd eller mp3. Alla kyrkor och kapell med självaktning har bra musikanläggningar. Bara så du vet.

2008-04-11 @ 17:58:49
URL: http://www.annaamattsson.blogg.se
Postat av: SolSkuggan

Ibland blir inget som man tänkt sig.. Ibland blir inget alls. Ibland händer det att man blir galen av sorg och det är det allra värsta iblandandet..
Ibland.. Får jag Idas ord för mig.. Ida Raskens fru.
Hon sa: " En ska allri räkne ut nåt.. För de blir ändå allri som en har tänkt sej.
Jo det är min favoritdikt också.. Säger så mycket.
Jag önskar att ni får stunden precis som ni vill ha den.
Jag tänker på dig/er och kramar om.

2008-04-11 @ 19:07:12
URL: http://solskuggan.blogg.se
Postat av: Fia

Jag var på en begravning i höstas där ett av musikinslagen var en inspelning av en vacker kärleksvisa. Det var personen som skulle begravas som sjöng. Det kändes både oerhört vackert och sorgligt.
Det är ju väldigt fint om begravningen påminner om vad ens kära har tyckt om. Inget kan väl vara mer rätt än att lyssna på favoritmusiken?

2008-04-11 @ 19:32:55
URL: http://neverkeso.blogg.se
Postat av: Helena

Jag som bara är en liten ytlig Iron Maiden beundrare kommer osökt att tänka på Fear of the dark http://www.lyricsfreak.com/i/iron+maiden/fear+of+the+dark_20067979.html den skulle gärna få spelas för mig.
Men visst ska du läsa en dikt för din son som en sista hälsning. I min hemkommun där det bara är män som bär kistan ut ur kyrkan var det lite konstigt att jag bar ut min mamma, men det kändes bara som det var så det skulle vara för mig. Så låt din magkänsla styra då blir det bra. Men det är inte lätt så jag önskar dig all styrka du kan hitta.
Löneförhandla ska du inte nu, det borde tom en kuf förstå.

2008-04-11 @ 21:42:17
URL: http://skogsmyrans.blogg.se
Postat av: Inga M

Den senaste begravningen jag var på innehöll inspelad fin musik åt det rockiga hållet och det kändes helt rätt för alla. Jag tror att man kan vara ganska öppen för olika lösningar idag. Fast man får nog tänka på att de äldre i sällskapet kan vilja ha en del annat med också.

2008-04-12 @ 08:44:34
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Inga M

"Tears in heaven" framfördes som solosång också, det var vackert.

2008-04-12 @ 08:45:55
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: SolSkuggan

Hur än det är så gillar jag verkligen Afzelius låt, tusen bitar. Den har jag hört på orgel vid en begravning och det var hur fint som helst.
Din favoritdikt hoppas jag innerligt att du får kraft att läsa.

2008-04-14 @ 15:46:01
URL: http://solskuggan.blogg.se
Postat av: frktjatlund

Tack för alla fina förslag!

2008-04-14 @ 20:03:22
URL: http://frktjatlund.blogg.se
Postat av: Annela

Erik Blombergs dikt är sååå vacker, så trösterik och fin. Den är min favoritdikt också. Den hade vi i mammas dödsannons.

2008-04-15 @ 19:59:22
URL: http://www.annelas.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0