Morsning korsning

Min chef är absolut en sort för sig. Förutom att han säger Tjohoo! istället för Hej! så gör han det på skånska. Dialekten sitter som berget, men någon gång per dag ställer han sig i dörrhålet och säger Leeget? lite frågande. Alltså Läget? fast med ett överdrivet stockholms-ä.


Han verkar ha väldigt svårt att skilja sig från saker. Självklart har chefen det största rummet, med besöksplats och allt. Men det går knappt att ta in besökare. Längs väggarna står knökfulla flyttlådor staplade på varandra. Lådor med pärmar från gamla jobb. Man fattar bara inte varför han spar på grejerna. Och hur ser det ut hemma hos honom?


Brallorna är minst två nummer för stora. Jag har trott att det berodde på plånboken. Den är fullproppad med jag vet inte vad och lagad med silvertejp. Men idag fick vi skåda nyckelknippan, som han har i vänster framficka. Åtminstone fyra hopkopplade ringar med över 25 nycklar.


Micke, tänkte jag spontant när jag såg knippan. Micke, som var vår utvecklingsstörde granne i Söderförorten. Han hade en jätteknippa med nycklar som hängde och klirrade i bältet. Och man såg hur stolt han var när någon kommenterade skramlet.


(Chefen i bild)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0