Öronproppar för proppmätt

Egentligen hade vi planerat en Vikingahelg och ta oss till Birka, men orken och vädret räckte inte till för utomhusaktiviteter. Idag var vi white-trashigare än någonsin och tog barnbarnen till Andys Lekland i Sickla. Vi var inte ensamma om det. Cirkus 500 andra barn hade roligt och slog sig emellanåt, så det var ett riktigt ljudhelvete. Spela den här länken med volymen på, som ett smakprov. Leklandets eget reklamfilm saknar av någon outgrundlig anledning ljud.


Där satt jag förkovrade mig med hjälp av kvällspressen i två och en halv timme medan Maken jagade ny rakapparat och kollade vad Naturkompaniet hade att erbjuda. Konsekvensen är att jag har huvudvärk, förhöjd puls och han har en sprillans Braun Pulstronic.


Det var inte bara barnbarnen som sov här i helgen. Dalagöteborgarna Billy och Lena ockuperade sovrummet och vi lät Thaikiosken på Ringvägen 2A lösa middagsproblemet. Kiosken med Thai-take-away är ungefär en månad gammal och jag är redan etablerad stamkund.


För två veckor sedan hamnade jag i kioskkön efter ett par som stod och velade om vad de skulle ta och killen, som fixar käket frågade om det var första gången för dem.

- Ja, ni har ju nyss öppnat. Är det nått du kan rekommendera?

- Många tar nummer tio. Den är nog populärast. Fråga henne. Hon verkar gilla den.


Och då pekade han på mig. Jag tar alltid tian, Phad Song Pee Nong (wokad kycklingfilé, wokade grönsaker och cashewnötter). Hur ska jag tolka det? Det är oftast tjejerna i kiosken som tar upp beställningen och killen står i regel med ryggen mot kunderna. Har jag konstig röst eller kommer han ihåg mig för att jag alltid vill ha rätten utan tigerräkor?


Hur som, tydligen jag verkar ha gjort intryck.


Kommentarer
Postat av: Annela

Tian låter väldigt gott. Det skulle jag också kunna tänka mig. Snart får du kanske mängdrabatt:))

2008-08-03 @ 21:42:57
URL: http://www.annelas.blogspot.com
Postat av: frktjatlund

Jag kan rekommendera den. Tolvan, kycklingspett med jordnötssås, är inte heller oäven.

2008-08-04 @ 08:16:59
URL: http://frktjatlund.blogg.se/
Postat av: Fia

Vad kan du rekommendera till en nötallergiker?

2008-08-04 @ 10:06:49
URL: http://neverkeso.blogg.se/
Postat av: frktjatlund

Tänkte inte på att det var nötter i båda. Är kokosmjölk också nötter? Om inte, så är kycklingfilé med curry, kokosmjölk & limeblad gott.

2008-08-04 @ 20:06:08
URL: http://frktjatlund.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0