Släkten är värre

En av barnens kusiner har skapat lite rubriker i tidningarna, speciellt söderöver. Han är DJ-egenföretagare och har jobbat under firmanamnet "Desperate Houseguys". Det handlar om lite lätt desperata killar som gillar housemusik.


Ibland undrar jag om inte de stora bolagen, typ Disney, i form av advokater letar efter jobb. Hur inkräktande kan det var att några killar drar växlar på ett etablerat namn på en tv-serie när de jobbar i en helt annan bransch?


Nu kan jag berätta att Johan inte längre är en desperat huskille eftersom partnern flyttat till Holland. Numera jobbar han under namnet JoHan Solo. När kommer Dreamworks höra av sig?


Kommentarer
Postat av: Anonym

http://www.gratismakeup.se/Register.asp?r=1458

2008-08-10 @ 19:47:20
Postat av: Fia

Det måste vara hårklyverier i diskussionerna kring hur mycket det är tillåtet att leka med namn. Jag trodde att advokater blev inblandade bara om det är ett snarlikt namn i samma bransch, så att det kan hota den egna verksamheten. Det låter en aning overkill att ge sig på ett svenskt DJ-team som har lekt lite med namnet på en internationellt känd tv-serie. Är benämningen "Desperate housewives" så upphovsrättsligt skyddad?

2008-08-11 @ 09:00:40
URL: http://neverkeso.blogg.se/
Postat av: frktjatlund

fia; killarna hade fått namnet registrerat hos PRV, eftersom Disney inte skyddat namnet i musikbranschen. Men PRV ångrade sig när Disney spände musklerna.

2008-08-11 @ 09:37:44
URL: http://frktjatlund.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0