En stjärna gör ingen glad

Och 25 stycken får somliga att gå i taket. Här försöker jag göra det trevligt för folket på golvet. Men vad har jag för det? Det blir pajkastning med mig i skottlinjen.


Som fågel häckar Handläggarna, som fisk simmar Datadriften och mittemellan sitter System dvs jag och några till. Handläggarna tycker att svarstiderna blivit alldeles för långa och framför klagomål till Driften. Då ger sig katten på råttan, så att säga. Driften slår ifrån sig och hänvisar till System och Herrejössesprojektet och vi är inte sämre och protesterar högljutt.


- Det luktar snarare nätverksproblem, menade jag och då blev Driftchefen förbenad och tyckte att vi skulle hålla oss till mer påtagliga saker än dofter och de tänkte minsann inte gå vidare i frågan med mindre än att vi visade att det inte var våra program som orsakade segheten.


Nu har jag väldigt bra luktsinne och det var en switch i nätverket, som var problemet till Driftens stora förtret.


Men så hittade driftchefen mina 25 stjärnor. Handläggarna har ett Intranät med information, regelverk och lathundar. För att få lite vintermys hade jag lagt in ett stilla stjärnfall på startsidan.


- Aha! System lägger ut tunga JavaScript i produktionsmiljö. Inte konstigt att det går trögt. Så kan vi verkligen inte ha det!


Hur stor skada kan ett pluttlitet JavaScript egentligen åstadkomma? Men man väljer sina krig och nu får personalen se sig i månen efter stjärnor.


Kommentarer
Postat av: Annela

Jag tycker att det var omtänksamt av dig att vilja ge dem lite stjärnfallsmys. Otacksamma dj-r!!

2008-12-11 @ 22:56:11
URL: http://www.annelas.blogspot.com
Postat av: frktjatlund

Stjärnor för svin? Nej, personalen är inga svin, men Driftchefen är lite grisig av sig.

2008-12-12 @ 10:18:26
URL: http://frktjatlund.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0