Mina skolkamrater (6)

Som gubben ur lådan dök en kille från skoltiden upp. Han var den som testade sin nya kamera i Stjärnsund och lyckades fånga både Engla och Anders Eklunds bil och som vann Årets läsarbild.


Vi gick i samma klass i hela grundskolan. Han var liten i växten och som jag minns var han en elak typ. Speciellt mot klassens mobboffer, tjocke Billy. Där ledde han grabbarnas fettprover, genom att sticka pekfingret i Billys mage och konstatera "Fettprov - 3 cm". Undrar var han själv gör som biträdande rektor för att stävja mobbningen i skolan?


Bengts avgångsbetyg i nian var urusla och han skulle förmodligen inte komma in på gymnasiet. Men hans pappa var en höjdare på Socialstyrelsen eller liknande och skrev ett långt brev där han vädjade om att sonen skulle få gå om. Som han hade mognat och vuxit på sig under sommaren, var det inte mer än rätt. Tyckte pappan och rektorn höll med.


Min klassföreståndare var däremot lite upprörd. Här frångick man regelverket att man inte fick gå om bara för att höja betygen, för att föräldrarna var välformulerade och var lite mer att räkna med än övriga.


Nu känns det lite patetisk att Bengt inte vågat ta klivet ut ur skolvärlden och inte heller lämna den adress han växte upp på.

(Undrar just vad det var för kamera och om han är nöjd med den)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0