Berlin tur & retur

image339Det är mycket nu! Igår kväll var jag t ex i Berlin och innan dess på Moderna Museet. Om Andy Warholutställningen ska slå besöksrekord då måste vi självklart dra vårt strå till stacken. Vi var knappast ensamma om att känna den förpliktelsen. Det var kö till kassan, förvaringsskåp och toaletter.


Själva utställningen fokuserade på Warhols svartvita filmer, som kändes väldigt passé för oss som var med när de var heta. Hur intressant är det att se en fet man röka cigarr eller låta bli att röka cigarr i en halv evighet? Eller en smal man sova timme efter timme? Det kändes inte särskilt revolutionerande längre.


Berlin var litet och trevligt. Restaurangvalet stod sällskapet för; M:s bror och Svägerskan känner innehavaren. Menyn består till stor del av tysk-svensk tapas. Det var gott men inte så bra för mitt hemsnickrade poängsystem, men vad gör man?


Och inte blev det bättre med dagens thaimatsexcess. Buffé är aldrig en bra idé; det blir gärna för mycket av det goda. Inte alls bra för en som börjar få ont i hälen. Jag har googlat på saken.  Dagens dom: Det luktar hälsporre, en vällevnadssjukdom för äldre överviktiga.


Kommentarer
Postat av: Inga M

Aj, då, det låter inte bra om Warhol. Recensionerna annars i media har varit väldigt positiva, men det betyder ju som vanligt inte så väldigt mycket för hur en vanlig dödlig uppfattar en utställning. Jag såg den stora Warhol 2005 och den var kanonbra, men det var förstås mer bilder, mindre film. Jag är inte så glad i filmerna. Har sett ett par. Jag tar nog en titt i alla fall när jag kommer till Stockholm och får tid. Kan bli nu till helgen om väldigt mycket faller på plats.

2008-02-18 @ 21:20:41
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: frktjatlund

Soppburkarna och Marilyn Monroe känns lite uttjatade. men jag blev lite sugen på att ta upp läsningen av Stridbergs bok om Valerie Solana. Hon som sköt Warhol.

2008-02-19 @ 09:48:39
URL: http://frktjatlund.blogg.se
Postat av: Viktormargrete

I like your website. Its web design is very cool and looks a Web Design Expert work. Regards,

2010-04-21 @ 10:25:16
URL: http://viktormargrete.3steps.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0