Smäll på mig i efterskott

image300Fanns det inte sådana här nyheter för 15-20 år sedan? Om de fanns, använde jag hjärnan? Jag vet inte. Jag vet bara att det roligaste Ettan och hans kompis visste var nyårsdagen. Då satte de klockan på ringning och gick ut på skattjakt. Länge trodde jag aningslöst att det handlade om att hitta smällda raketer med långa pinnar.


Grabbarna hade full koll på var de bästa fyndplatserna fanns. Grannskapets överförfriskade män var kartlagda. Grabbarna visste precis vilka, som inte fått fart på alla smällare. Det var bara att vara först på plats och plocka rätt på godbitarna.


Som förberedelse på festligheterna hade Ettan och Kompisen gjort ett urval bland det gångna årets byggsatser. Modellbyggen, som de inte tyckte var riktigt lyckade, skulle offras i sandlådan. Bilar och flygplan proppades med krut och sprängdes sen i småbitar.


Att de själva klarade sig utan skador var förmodligen rena rama turen. Även om dagens fyrverkeripjäser är betydligt större och kraftfullare, så fattar jag inte att jag överhuvudtaget tillät hanteringen.


Kommentarer
Postat av: Inga M

Jag har en bestämd känsla av att om fyrverkerier vore nåt som introducerades nu så skulle det aldrig tillåtas. Kombinationen promille och smällare är inte riktigt bra och jag är rädd varje år att något ska hända i vårt sällskap.

2008-01-02 @ 10:24:03
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: frktjatlund

inga; man kanske skulle utvidga åldersregeln till ålder-kön-nykterhet. Men lite personligt ansvar kan man kräva av vuxna människor.

2008-01-02 @ 13:23:49
URL: http://frktjatlund.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0