En bild säger inte mer än tusen ord

Tvärtom
Hur kan alla hela tiden gå på så enkla trick? Som att tro på det man ser. Människan ser nämligen det hon vill se. Särskilt när bilden ackompanjeras av text som bekräftar våra fördomar.


Självklart saknar italienare i allmänhet alla spår av civilisation. Har man inte röstat fram politiker som vill registrera romers fingeravtryck? Då kan inte avståndet vara långt till att indirekt dränka deras barn.

Och nu framkommer en helt annan historia.


Kommentarer
Postat av: Mickey J Barczyk

Ett ord: <a href="http://mj.barczyk.se/blog/3084/borgmastare-anklagar-varldspressen-for-manipulation-tragedin-i-italien">media</a>

2008-07-22 @ 20:05:57
URL: http://mj.barczyk.se/blog/
Postat av: Inga M

Jag såg också bilderna. Verkar märkligt!

2008-07-23 @ 06:27:40
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Annaa M

Men en helt annan historia är det väl ändå inte som presenteras i de där artiklarna? Stadens borgmästare säger att människor på stranden visst engagerade sig. Men det är ju också information förmedlad via media! Jag är övertygad om att en stor strand inte töms på folk på grund av en olycka av det här slaget, var det en riktigt stor strand observerade säkert många inte ens vad som hände.

2008-07-23 @ 12:16:43
URL: http://annaamattsson.blogg.se/
Postat av: frktjatlund

Det finns en video från stranden, som jag inte hittar nu. Men den visar hur allt har stannat av på stranden i väntan på kropparna ska hämtas upp.

2008-07-23 @ 14:54:18
URL: http://frktjatlund.blogg.se/
Postat av: Fia

Jag blev aldeles förskräckt när jag såg den första artikeln där de fikade oberört på stranden, och jag blev otroligt lättad när jag senare fick information om mediabluffen kring händelsen.

Det kändes vidrigt att tänka sig att människor skulle vara så cyniska och grymma. Skönt att det inte var så illa. Däremot är det skrämmande att media har mage att hitta på en sån nyhet.

2008-07-24 @ 11:37:50
URL: http://neverkeso.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0