Hela helgen på oss

Vi hyrde bil i helgen, så en "miljövänlig" Saab tog oss till Strängnäs på lördagen och tanken var att vi skulle ägna söndagen åt en 80-talsutflykt tillsammans med barnbarnen, nu när vi ändå hade tillgång till bil.


På det glada 80-talet åkte vi ut till Gålö och fiskade och badade från klipporna. Matsäcken brukade bestå av Quiche Lorraine för vuxna, hemlagad, kall pizza till barnen och kladdkaka för alla sugna. Men det fick bli en halvhjärtad utflykt till köksbordet istället eftersom My var förkyld och lite lätt febrig. Och det enda jag orkade med i matväg var pizzan.


Noa var lite tveksam till hemgjord pizza. "Går det verkligen?" Jag försäkrade dem att jag gjort mängder av pizzor eftersom vi inte hade råd att köpa färdiglagat när deras pappa var liten. Ja, då vi gjorde det mesta själva, sa jag. Nästan som i Lilla Huset på Prärien.

"Men sköt ni grisen själva?"


Nej, riktigt så illa var det inte. Vi köpte den rökta skinkan. Gårdagens lyckokast var att de fick göra sina egna pizzor och för en gång skull åt de upp maten, riktigt nöjda med resultatet.


På lördagen träffade vi en gammal bekant, som flyttade från Söder i samband med att hennes man träffat en annan. Den gemensamma sonen valde att bo med sin pappa. Det blev lite "Mitt liv som hund"-känsla över det hela, alltså att det kunde vara värre, som t ex för Lajka. Kvinnan berättade att hennes son är en av dem som dött av den här nya drogen, man kan köpa på nätet. Så man kan lugnt säga att hennes tillvaro raserat.


Då får man anledning att räkna välsignelserna, som amerikanarna säger. Vi är fortfarande en stor familj och har varandra och en massa vänner utöver det.


Kommentarer
Postat av: Nicoline på Fädernegården

Snabbmat var ett nästan okänt begrepp när barnen var små, men för barnbarnen är hämtmat rätt så vanligt. Jag sänder en tanke till din bekant och även till dig.

2008-07-14 @ 14:34:44
URL: http://nicolinefadernegarden.blogg.se/
Postat av: frktjatlund

Vi hade hämtpizza inom gångavstånd. Det var, som sagt, pengarna som saknades. Tack för dina goda tankar!

2008-07-14 @ 20:22:36
URL: http://frktjatlund.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0