Också en resa

De senaste kvällarna har jag varit på resa. En resa i tiden medhjälp av alla osorterade foton. Orsaken till plockandet bland korten är att Syrran ska åka till Småland och träffa Nils, 95. Han var fosterbarn i samma familj, som mamma och på så sätt nästan morbror till oss. Han ville se lite foton på våra familjer. Nu har jag fixat en liten samling, som Syrran kan ta med sig till Tingsryd.


Jag slogs av att vi har nästan bara haft kameran framme när vi varit på semester och många kort känns nu ganska meningslösa. Dalgång på dalgång har förevigats under alpvandringar. De är säkert överväldigande vackra i verkligheten, men så här i efterhand ter de sig väldigt platta på bild. Särskilt som jag idag inte har en aning om vilken dalgång som vi velat påminna oss.


Här vet jag i alla fall var vi är. Flera år under 90-talet var vi och cyklade i Grekland och här är det Maken, Gösta och jag som cyklat ut på bron över Korintkanalen. Maken håller i kameran, jag står till vänster och Gösta till höger. Om ni skulle vara osäkra på vem som är vem.


Tänkte ni "fin hund" nu? I första Sällskapsresan har arge chefen med sig ett foto på frun, som håller en liten jycke i knäet. Alla som ser kortet säger just "fin hund" och samma här. Nästan alla som sett den här bilden brukar säga "men vilken hårig människa". Ingen ser den fantastiska Korintkanalen.


Kommentarer
Postat av: sara

Fin blogg =)

2008-07-18 @ 10:11:56
URL: http://ahlstromsara.blogg.se/
Postat av: sara

Fin blogg =)

2008-07-18 @ 10:13:18
URL: http://http://www.ahlstromsara.blogg.se
Postat av: Annaa M

Fin rygg. Påminner mig osökt om min gympalärare på gymnasiet som envisades med att visa diabilder från sina alpresor. Antar att det var i nåt pedagogiskt syfte för att få oss att åka skidor. Framför alla vackra vyer syntes antingen hennes eller någon annans flinande nuna i jätteformat. Vi registrerade inget av vackra dalgångar och snöklädda toppar utan fnissade oss igenom bildvisningarna viskande inför nästa bild "undrar vem det blir nu, systern, sonen eller...?"

2008-07-18 @ 12:03:20
URL: http://annaamattsson.blogg.se/
Postat av: Inga M

Fjompiga höjdrädda jag skulle def aldrig våga åka dit!



Resor i tiden kan det fort bli när man sorterar i sitt hus. Jag har just nu fördjupat mig i badrummets linneskåp och det var förödande. Det tog flera dagar av sommarstädningen bara för att vara nostalgisk. Ska lägga ut en del på bloggen idag.

2008-07-19 @ 10:40:41
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: frktjatlund

annaa; alperna i vinterdräkt måste vara ännu plattare på bild. Det låter som ett uppslag för vadslagning.



inga; staketet var högt, i brösthöjd. Att gå ut på bron över Brennerpasset är betydligt värre.

2008-07-19 @ 12:15:53
URL: http://frktjatlund.blogg.se/
Postat av: Kjetillina

Very nice site!

2010-04-15 @ 10:11:48
URL: http://kjetillina.3steps.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0