Surt

Idag tog jag tuben hem. Det var ett tag sedan och nu fick jag tillfälle att lyssna till nymodigheten med engelska stationsutrop.

"Next stop Gullmarsplan" och där kan man tjängsa till Tvärbanan. Det lät helt enkelt inte klokt och jag frågar mig varför? Språkförsvaret tycker inte heller att idén är särskilt lysande.


Stockholm tunnelbanesystem är inte speciellt komplicerat och jag föreställer mig att medelturisten, oavsett språk, fixar att följa åkturen med hjälp av den stiliserade kartskissen. Lite hjärngymnastik kan turisterna gott behöva.


Det var den svenska sommaren, som utlöste åkturen. Regnet vräkte ner och dessutom var spärren vid Globen obemannad. Då är det lätt att bli lat. Jag är privilegierad, som kan välja och vraka mellan T-bana, cykel och apostlahästar. En av mina jobbarkompisar har det lite värre. Det går inga bussar från Tyresö p g av strejken, så hon cyklar 9,5 km till Skarpnäck som är närmaste tunnelbanestation. En timme tog det. Undrar just om hon lyckades pricka in eftermiddagens oväder?

Det här glada leendet fick jag via mms. Det är My som visar nya gluggen efter tappad tand nummer två.


Kommentarer
Postat av: Inga M

Aha, det är strejk i Stockholm. Jag antar att allt cyklande och promenerande som det för med sig kommer att kunna avläsas på förmånligt sätt i genomsnittsvikter och andra hälsosamma mätningar. Kanske ett radikalt grepp för att förbättra hälsan och förlänga livet på huvudstadens invånare.

2008-07-01 @ 23:15:27
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: frktjatlund

Egentligen borde man gå vidare genom att stänga av hissar och rulltrappor när man ändå är igång.

2008-07-02 @ 11:31:49
URL: http://frktjatlund.blogg.se/
Postat av: MrsH

Till och med turisterna är sura på det. Kolla den här länken: http://www.tjuvlyssnat.se/stockholm/i-guess-he-never-heard-bjorn-blurbleblubs-pojkarna-som-busar

2008-07-02 @ 15:05:50
Postat av: frktjatlund

Det var väldans vilket engagerande ämne.

2008-07-02 @ 16:30:01
URL: http://frktjatlund.blogg.se/
Postat av: Hugofride

Greetings. This site is so full of information

2009-03-25 @ 09:18:48
URL: http://hugofride.20six.fr

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0