Tron kan förflytta berg

Maken trodde att det här var den helgen Billy och Lena skulle komma till stan och plötsligt såg jag hemmet med nya ögon. Så här kan vi inte ha det. Det är bara att ta ut en semesterdag och göra något åt saken.


Fredagens fynd

  1. Teliaräkning som förföll 2008-06-26 (på köksbordet)
  2. Tjuga, sedel (bland returpapperen)
  3. Oöppnad tandpetarförpackning (under ena soffan)
  4. Åkremsa (under andra soffan)
  5. Fjärrkontroll (i andra soffan)
  6. Påbörjad Nesbøbok (i ena soffan)
  7. Tre halvfulla burkar smörgåsgurka (i kylskåpet)
  8. Senaste Råd & Rön (i badrummet)

Ja, jag gnodde runt som en halvtokig tills tanken slog mig: Tänk om Maken har fel. Detaljer som datum och andra siffror är inte hans bästa gren. Och det var inte den här helgen utan först om två veckor. Inte för att det spelar någon större roll. Insatsen behövdes verkligen. Jag städade till och med ur köksskåpen och det var inte igår. Snarare några år sedan.


Det enda jag grämer mig över är att jag inte hittade mina reservglasögon, som kom bort i våras.



(Vad vill alla dessa kommentatorer med sina meningslösa "fin blogg :)" och liknande? Har de något program som automatgenererar kommentarer så fort någon publicerar ett inlägg?) 

Kommentarer
Postat av: En liten tant

Detta var i sanning en tröstande blogg. Mitt ramponerade hem (utdragen vattenskaderenovering) har totalhavererat även på de oskadda ytorna dvs svämmat över av torrare material såsom papper, pennor, prylar etc. Trodde jag var ensam om att sprida sånt varhelst jag går fram.

2008-07-19 @ 15:21:46
URL: http://tant.webblogg.se/
Postat av: Annaa M

Förstår inte heller de där kommentarerna. När jag kollar så verkar det till 100 procent vara unga tjejer som vill bli berömda och tjäna pengar på sin blogg och desperat lägger in den där "fin blogg" kommentaren på alla i "senaste inlägg"-listan utan att bry sig om att läsa inlägg. Ett par gånger har jag de senaste dagarna sett sådana kommentarer under inlägg som handlar just om denna olat, särskilt dråpligt!



Ha ha, då skulle du se detta hem! Först panikletandet efter Äldstas försäkringskort, sedan det stora genomsökandet av hemmet efter Pojkens avlagda mobil som fortfarande har ett par hundralappar att ringa för i sig. I ditt hem kunde den varit en åkremsa eller en tandpetarförpackning. Nu ligger det högar och drivor överallt som ska skyfflas upp. OJ, så många uddastrumpor jag fann i Pojkens rum.

2008-07-19 @ 15:46:10
URL: http://annaamattsson.blogg.se/
Postat av: Anonym

Det beror på att om de lägger in det så rankas de högre i alla blogg toppar och dylikt för det räknas som en länk till deras blogg.

2008-07-19 @ 19:35:45
Postat av: Annela

Vilka intressanta fynd - men TRE burkar smörgåsgurka!!!

Har du också en katt som gömmer saker under soffan :))?

2008-07-19 @ 23:30:40
URL: http://www.annelas.blogspot.com
Postat av: Inga M

Välkommen i sommarstädgänget! Roligt att vi är fler som öser ut lite lort när vi är lediga. Idag ser jag fram emot att vi ska ta gubbens rum, men det vet han inte om än. Det ska bli en glad överraskning när han vaknar.



Apropå kommentarer så har jag haft en del såna också. Jag brukar inte publicera dem även om de är aldrig så insmickrande. Låter logiskt att de vinner ära och berömmelse på mängden besök eller länkar.

2008-07-20 @ 09:12:28
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Fia

Det är märkligt det där när man beslutar sig för att göra en rejäl röjning hemma, och så ser man plötsligt sitt hem med nya ögon. Man ser plötsligt avskavda ytor och dammiga hyllor, och så gör man alla de där fynden du skriver om. Ibland är det så lyckat att saker man har saknat länge äntligen dyker upp.

När det gäller de där kommentarerna har jag alltid trott att de bara försöker ragga nya läsare, men nu inser jag att de jagar listplatser.

2008-07-20 @ 09:43:18
URL: http://neverkeso.blogg.se/
Postat av: Annelie

Fin blogg :)



(/Lustigkurren)

2008-07-20 @ 12:44:55
URL: http://anneliehansson.blogg.se/
Postat av: frktjatlund

tant; jag glömde värsta fyndet i uppräkningen. En kvarts pannkaka intrampad i undersidan av köksmattan. Det känns bar att jag kan vara andra till tröst.



annaa; det skumma är att man ofta hittar ovidkommande förlorade saker vid grundliga letningar. Till och med sånt man inte ens visste att det hade försvunnit.



annela; då och då drabbas jag av leverpastejsug och på leverpastejen ska det självklart ligga gurka. Så jag köper för säkerhets skull alltid både pastej och gurka när suget blir för stort.



fia; för mig är det framför allt övernattade gäster, som får mig att se hemmet med nya ögon. Och det kan vara en skräckblandad upplevelse.



Till alla fina bloggar där ute:

Bloggvärlden är nog bara ett jättekedjebrev, där det gäller att kommentera och länka till höger och vänster för att jobba sig upp till Herre på Täppan. =)



2008-07-21 @ 09:49:24
URL: http://frktjatlund.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0