Rapport från kanalen

Det känns som sommaren redan är på utförslöpa. Sex av tio arbetsveckor på Svärdotterns sommarjobb har försvunnit i ett nafs. Dagar då jag lämnat och hämta på dagis/fritids. Ibland bara lämnat, ibland bara hämtat, ibland både och och vissa gånger varken eller.

Dagiset har aviserat att man inte kan hålla sina öppettider under några veckor p g a "personalens semestrar". Ändå är Mys dagis sommardagis för södra Södermalm. Får man verkligen göra på dette viset? Konsekvensen blir att jag får lämna och hämta oftare. (Varför säger jag hellre "hämta & lämna" när det tidsmässigt sker i omvänd ordning?)

Idag är en "lämnardag" och jag sitter med Svärdotterns dator i knäet och spanar ut över kajen till Hammarbykanalen i väntan på att barnbarnen ska vakna. Folk har redan börjat sitt eviga motionerande fram och tillbaka längs vattnet. Tänk om det fanns något sätt att fånga upp all den energi som nu bara går upp i rök.

Kommentarer
Postat av: fd YK

Låter som en mysig morgon.

2008-07-10 @ 08:31:40
Postat av: Rutan

Jag lagrar den energin i min egen kropp och behöver inte ha på så mycket värme i hemmet. Mitt bidrag till världen.

2008-07-10 @ 09:56:22
URL: http://rutan.blogg.se/
Postat av: Inga M

Du är snäll som ställer upp för Din svärdotter och Dina barnbarn. Nu skriver jag det i alla fall fast jag får, när jag ser själva ordet, en känsla av att det är omodernt / otrendigt / fel att vara snäll. Jag gillar det i alla fall och hos mig är det en sann komplimang att vara snäll. På något (orientiskt filosofiskt?) sätt inbillar jag mig att ens egen själ mår bra av att man är snäll. Åtminstone kan det funka så så länge den tid som går åt att vara snäll inte inkräktar på den tid som behövs för trevliga dåligheter. Asch det här blev ju bara för djupt filosofiskt. Det var inte meningen. Take it or leave it!

2008-07-10 @ 10:24:18
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: frktjatlund

yk; jo, det var mysigt. Trots att ovannämnda dator är lite speciell: en laptop med linuxoperativ.



rutan; ja, man vill ju inte elda för fåglarna.



inga; jag återkommer med ett inlägg när jag funderat lite på mina motiv.

2008-07-10 @ 13:43:24
URL: http://frktjatlund.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0