Väktare

Är man kvar i stan över sommaren, åker man på diverse hedersuppdrag. Andra människor, sådana som tar sommarsemester, har saker som behöver tillsyn. Och då blir vi populära.


Först ut att höra av sig var Kusin Klas, som tog familjen till USA. Hans dotter äger en kanin och den behövde mat och vatten under tre veckor. Några klappar och kel var inte nödvändigt; det brukade Lille Prutt inte få annars heller. Kaninvakten överläts på Stella, 5, och det hade det goda med sig att barnbarnet slutade tjata på en egen gnagare.


Stellas fiskar behöver inte något större engagemang. Killen på djuraffären sa att fiskar klarar sig ganska länge utan mat. Det kan hända att några småfiskar går åt, men det finns nya i butiken. Den viktiga förhållningsordern var att inte mata för mycket, när man matar. Det är värre än att låta djuren svälta lite.


Vi, eller framförallt Maken är glada över att Ettans leguan är ett minne blott nu när de dragit på semester. Den hade verkligen reptilhjärna och förändrade utseendet till det sämre på pappan till mina barn. Men de behövde någon, som ställde upp som bilvakt. Bilar kan man inte lämna vind för våg i stan, då kan vad som helst hända. Som P-böter eller inbrott.


Sen åkte vi på ett uppdrag till. Tvåans familj åkte till Medelhavet via Skavsta i lördags. Då fick jag följa med. Till Skavsta och ta med mig bilen hem igen. Men att vakta två bilar blir lite väl jobbigt, så vi lämpade över ett av ansvaren till ett annat vaktbolag.


Barnväkteriet fortsätter in på sin åttonde vecka. Svärdottern har transporttjänst den här veckan och blir antagligen inblandad i att frakta Englamakaren till och från tingsrätten. Och sitta med under förhandlingarna. Jag är inte avundsjuk.


Kommentarer
Postat av: Annaa M

Känner en familj som brukade fixa semestern på det sättet. Två veckor som kattvakt i villa utanför Lysekil, en som kaninvakt i Båstad, en tredje hos en kanariefågel i Kullavik. Det gäller ju att ha rätt husdjurskontakter förstås så man inte hamnar på vischan utanför Trollhättan eller nåt. Min mamma hävdar bestämt att det hon saknar mest med att vi flyttat från Göteborg är sommarveckorna på vår balkong när hon var kattvakt under vår semester!

2008-07-21 @ 17:42:33
URL: http://annaamattsson.blogg.se/
Postat av: Annela

Ja, det är tydligt att vi är många väktare i Sverige. Själv vaktade jag växter åt min syrra, fast bara en vecka så hon var på Österlen. som tur var fick de tre sköldpaddorna följa med och bo på hotell. Jag tycker de är lite läskiga.



Grannen har åkt till Canada på en månad för att hälsa på släkten och hennes två katter, Flisa och Brorsan, överläts i min vård. Nu får de mat och gos varje dag.



Men som vanligt - du är värst:))

2008-07-21 @ 18:43:03
URL: http://www.annelas.blogspot.com
Postat av: frktjatlund

annaa; flera av släktens yngre förmågor har spenderat somrarna med att vara husvakter. A win-win situation. Villaägare vågar inte lämna husen tomma någon längre tid och vakterna kommer ut på gräset från div andrahandsboenden.



annela; jag är glad att folk i omgivningen inte har gröna fingrar. Blomvakt är inget för mig. Men katter skulle jag gärna ta mig an, om det inte vore för att Maken skulle vara tvungen att flytta.

2008-07-21 @ 19:56:37
URL: http://frktjatlund.blogg.se/
Postat av: Justinfrida

Hello, I found you at Altavista. You have wealth of information on your site and a nice design. Greetings from Germany

2010-04-08 @ 13:12:20
URL: http://justinfrida.3steps.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0