Tirritationsmoment

Jag tål en hel del, men vissa morgnar blir det bara för mycket så nu måste jag gnälla lite. Idag lyckades Maken att visa upp tre av sina ovanor inom loppet av en halvtimme. Och det på fastande mage. Och då pratar jag om min. Till saken hör att jag har väldigt dåligt morgonhumör innan jag fått i mig frukost.


Första felet: Han börjar prata där han är

Alltså, när jag står i badrummet och borstar tänderna hör jag Makens röst från vardagsrummet. Men inte vad han säger.

- Va?

Då säger han samma sak igen, utan att flytta sig en millimeter åt mitt håll. Det är underförstått att jag ska komma till honom. Men min inställning är att den som vill något, är den som ska flytta på sig.


Jag har ventilerat problemet med Svägerskan och hon säger att Svågern gör precis likadant. Ska man skylla på dåliga gener?


Nummer två: Han stänger inte skåpdörrar

Det här tror jag är epidemiskt eftersom det är så vanligt förekommande. Bara imorse stängde jag badrumsskåpet, garderob, linneskåpet, bokskåpet i vardagsrummet, porslinsskåp 1, porslinsskåp 2, grytskåpet och skåpet under diskbänken.


Någon borde uppfinna gångjärn med timeout. Efter x antal minuter borde skåpet stänga sig själv.


Tredje felet: Han orkar inte hålla upp huvudet

Visserligen är mannen lång, men ändå. Så fort han får tillfälle lutar han huvudet mot skåp, speglar och väggar. Det sätter spår. Feta sådana. Idag var jag tvungen att putsa badrumsspegeln. Igen.


När han diskar står han och lutar pannan mot porslinsskåpet och när han borstar tänderna är spegeln ett lämpligt stöd. För ett tag sedan stod jag och kliade mig i huvudet över en fläck på tapeten. Det var när vi gjorde om kontoret till barnrum. Då kom Maken med lösningen.

- Min dator stod där förut. Den där fläcken beror nog på att jag lutat huvudet mot väggen.


Så nu vet ni hur jag har det.


Kommentarer
Postat av: Moster Mjölgumpa

Ungefär så har jag det också, prat i andra rum och öppna skåp. Trean stämmer inte riktigt här hemma, bara nästan. När han kommer hem från jobbet är ofta hans händer väldigt smutsiga. Han börjar alltid med att gå på toaletten, och då sitter han inte ner. Tydligen är han ganska slutkörd efter tre dygn på jobbet så han måste stötta sig mot väggen medan han uträttar sitt behov. Alltså är det alltid en smutsfläck 180 cm upp på väggen ovanför toastolen.

2008-06-24 @ 18:15:58
URL: http:// www.mjolgumpa.blogspot.com
Postat av: frktjatlund

moster; ja, man får väl ursäkta det hela med trötthet. De orkar inte gå, de orkar inte stå och stänga skåp är inte att tänka på.

2008-06-24 @ 22:41:36
URL: http://frktjatlund.blogg.se/
Postat av: Inga M

Gjuten present till maken måste vara krycka och krage. :-) Jag menar som stöd i livet till en lång och trött kropp att hålla sig upprätt i kissituationen. Eller en king size blompinne att binda upp honom i?

(Ler lite när jag läser att jag skrivit just "krycka och krage". Det uttrycket var öknamn på ett missbrukande och ständigt sjukskrivet par här i vår lilla ort för ett antal år sedan. :-) Om nu mycket annat är undervutvecklat i landsorten så frodas i alla fall folkhumorn)



Annars tänker vi gärna el här på landet när det gäller att dressera till korrekta beteenden, till exempel för att få kor att kissa i rännan och ingen annanstans. Men det kanske vore lite väl radikalt att sätt upp en eldressör över toa och andra platser i huset för att slippa huvudfettfläckar. Det skulle i alla fall vara effektivt, jag lovar!



En fettbrytande hjälm skulle nog också fungera och det är betydligt billigare än eldressörer.



Eller någon kan uppfinna en hårspray som lägger sig som en film mellan hårfettet och väggen.



Ha ha det är enbart fantasin som sätter gränser här! Go for it!

2008-06-25 @ 10:17:13
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Annela

Haha, elstötar var bra. Punkt 1 och 2 gäller hemma hos oss också. Jag vetr inte vad det är med skåpdörrar som inte stängs. " Det är onödigt. Man ska säkert ha nåt i skåpet snart" får jag till svar när jag frågar. Kan det vara så ansträngande att öppna en skåpdörr för stora, friska pojkar+

2008-06-25 @ 12:46:29
URL: http://www.annelas.blogspot.com
Postat av: frktjatlund

inga; Ha, ha! Det där med blompinne låter intressant, men jag tror att det faller på att mannen är för rörlig av sig.



annela; om jag gnäller, så kommer erbjudandet om att lyfta bort luckorna som ett brev på posten.

2008-06-25 @ 14:42:56
URL: http://frktjatlund.blogg.se/
Postat av: Nicoline på Fädernegården

Din beskrivning låter något bekant kan jag säga. Gissa hur det känns att ta i köksskåpens kladdiga handtag och trampa i smulor. Chockartat! Varje gång.

2008-06-26 @ 06:34:05
URL: http://nicolinefadernegarden.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0