Ju fler Kochar ...

Nej Malin W, jag tror inte alls att barnen är 10 timmar på dagis om familjen själv får bestämma. Då är det alla gånger omständigheterna som råder. Omständigheter som föräldrarna inte rår på. Som att man måste jobba eller att man inte har något annat alternativ.


Jag är så blåögd att jag tror att alla skulle vilja vara med när deras barn tar sina första steg, sjunger "Hej, sa Petronella" eller lär sig gå på toaletten. Vem vill höra "Idag tappade Hugo sin första tand" av en dagisfröken? Föräldrar föredrar att själva få vara med om sådana händelser.


Och hur har man tänkt sig: Stifta en ny lag? Ska ensamma morsor och andra få böter eller fängelse om de inte kan leva upp till förslaget?


Kommentarer
Postat av: Anja

Svar:

Jag vet... Det stavas ju originalet!

2008-11-05 @ 18:25:10
URL: http://originalet.blogg.se/
Postat av: dagisfröken

Jag jobbar på en förskola och har flera barn på förskolan som är där 8 timmar per dag fast föräldrarna är arbetslösa eller lediga från jobbet.

Jag har jobbat över 20 år på förskolan så jag vet hur nlånga dagar barnen har där. Så klart de finns föräldrar som har inte barnen där mer än de dom behöver alltså den tiden dom jobbar men säkert 40 % av barnen skulle inte behöva ha så långa dagar.

Vet inte om inte föräldrarna vill inte vara med sina barn eller dom inte orkar vara med sina barn.

Sen finns de föräldrar som verkligen försöker att deras barn får lång ledighet på sommaren men sen finns de skilda föräldrar som har barnen på sommaren när dom jobbar men sen när dom har semester så är barnen hos den andre föräldern så stackars barnen får aldrig semester.dOm är på förskolan året runt 8 timmar per dag!

och så här är de säkert inte bara på min ort utan de är likadant överallt.Tyvärr.

2008-11-05 @ 18:41:55
Postat av: LÄRARE på förskola

"Dagisfröken" - hur kan du kalla dig det? Det heter inte ens dagis (har inte hetat på mer än 10 år...



Borde finnas undantag gällande dessa regler, men reglerna behövs. Jag är lärare och jobbar på FÖRSKOLA som det heter. Jag har jobbat heltid de senaste åren och även somrar. Är du medveten om att föräldrar låter sina barn gå på förskola fastän de har semester själva? Fastän de är hemma med småsyskon? Hemma med sjuka syskon (som kommer in på förskolan i vagn fastän de har magsjuka)! Det finns barn som är på förskolan varje dag, mån-fre, år ut och år in. 6:30-18:00! Är det bra för dem? Borde inte föräldrarna vilja vara med sina barn? Kan man inte så kan man inte, men så ser det enligt min erfarenhet inte ut.

2008-11-05 @ 20:41:09
Postat av: Inga M

För länge sedan, när jag jobbade på dagis, så fick barnen vara där enbart när föräldrar jobbade eller var sjuka. Om någon förälder var ledig så förföll rätten att vara på dagis.



Det kanske vore enklare att ta tillbaka den regeln än att tvinga föräldrar som verkligen jobbar att göra en massa provisoriska lösningar?



Jag vet att det finns ett problem med att dagisvistelsen kan bli ryckig för barnen, men det kanske ändå¨är bättre att barn som kan tillbringar mer tid med föräldrarna.



Det där med begreppen förskola resp dagis är inte lätt för utomstående att hänga med i. Jag förstår inte varför man slopat ett gammalt välkänt begrepp som daghem / dagis. För de flesta är det omöjligt att hålla isär vad som är förskola och förskoleklass.

2008-11-07 @ 05:51:41
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: frktjatlund

dagisfröken/lärare på förskola; de jag känner, som har sina barn på dagis/förskola knyter knut på sig för att barnen ska vara så mycket som möjligt med dem. Och när jag hämtar barnbarnen vi ca 16:45 har de flesta redan blivit hämtade.



inga; så såg det ut när Maken jobbade på barnstuga 1972. Stackars barn och stackars ensamma mammor. Om någon handlade mat på vägen hem, innan de hämtade upp barnen, så kunde de bli av med platsen.

2008-11-09 @ 17:05:47
URL: http://frktjatlund.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0