Amoral

Ibland - eller kanske ofta - undrar jag hur folk tänker. Och om de saknar filter mellan tanke och tal, som grannen ovanför t ex. Jag hade sällskap med henne i hissen. Vi stod där och trängdes; jag med min fullpackade ryggsäck och hon med två papperskassar från Konsum.


Vi började småprata om vad vi tyckte om den nyrenoverade butiken och snabbkassorna, som inte är så snabba eftersom kunderna själva ska sköta dem. Då säger grannen:

- En sak som är bra med de nya kassorna är att man aldrig behöver betala för kravmärkta grönsaker.


Va! Fattar hon inte att hon stjäl från oss andra genom att markera en billigare vara och på så vis komma undan med ett lägre pris?


Kommentarer
Postat av: Ninna

Jag var tvungen att läsa din text en gång till, för jag kunde inte tro det hon sa.

2008-10-23 @ 20:30:54
URL: http://persiljeland.blogg.se/
Postat av: fd YK

Jag kanske är naiv eller godtrogen. Jag tror inte att hon har förstått att det finns en knapp för kravmärkt och en för icke kravmärkt (eller om det nu är skanning som gäller för kravmärkta grönsaker). Varför skulle hon annars ha sagt något så otroligt dumt?

2008-10-23 @ 22:38:52
Postat av: frktjatlund

Hon menade det hon sa för jag såg hur hon, med skammens rodnad, höll på att bita tungan av sig för att återkalla det hon just sagt.

2008-10-24 @ 09:53:52
URL: http://frktjatlund.blogg.se/
Postat av: Fia

Det där småstjälandet förekommer på alla möjliga ställen. Överallt där kunderna själva får väga och prismärka varan fuskas det. Många väger sina frukter och grönsaker, får sin klisteretikett, och därefter fyller de på påsen lite till. Jag antar att kilopriset anpassas för att även täcka fuskarna, så att alla andra kunder får betala extra för deras varor.

2008-10-24 @ 10:51:07
URL: http://neverkeso.blogg.se/
Postat av: frktjatlund

Jag har en annan granne som har tagit på sig uppgiften att kolla om cashewnötterna är färska. Varje gång han går förbi, tar han några och stoppar i munnen. När jag glodde ilsket på honom ursäktade han sig med "Måste kolla att de är färska", men jag har aldrig sett honom köpa några nötter.

2008-10-24 @ 14:11:06
URL: http://frktjatlund.blogg.se/
Postat av: sara.

Hej! Kolla in min blogg, och kommentera gärna:)

ha en kanon dag!

2008-10-24 @ 14:19:12
URL: http://gaddii.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0