Ickedag

Regnigt och grått gör denna söndag till en typisk ickedag. Trist är bara förnamnet. Det är lite av barndomens Långfredag över stämningen och jag lät mitt sinnestillstånd gå ut över Guldfågeln. Jag brukar inte köpa halvfabrikat, men ibland är det praktiskt att ha något snabbt på lut i frysen.


Barnbarnen gillar kyckling och därför köpte jag ett paket med grillad lårkycklingfilé. Det var den vedervärdigaste sörja jag någonsin stött på; mest fett och slamsor, som var totalt oätliga. Värre än den omstuvade salladskycklingen, som pizzerior brukar erbjuda.


Kycklingen åkte i soporna och i ett mejl lät jag Guldfågeln få veta varför. Trots att jag druckit flera koppar varmt kaffe gjord med maskinen, som fick bäst i test.


Nu pågår planeringen för att håmstajla Svärdotterns bostadsrätt. Vad som ska ut och vad som ska in. Och framförallt, vad som ska åtgärdas. Det första som sticker i ögonen när man kliver över tröskeln, är den trasiga dörren till Mys rum. Den var trasig redan när de flyttade in och nu är det så dags att göra något åt saken.


Det kanske skulle fungera att byta den mot dörren till duschrummet på nedervåningen. Då blir inte första intrycket så negativt. Ett annat alternativ är att köpa en ny dörr, men hur hittar man en som liknar de två andra dörrarna i hallen.


Eller så gör man både ock. Ersätter duschrumsdörren med en ny och flyttar den hela dörren till Mys rum. Det är sådana handfasta problem som snurrar runt i mitt huvud.


Kommentarer
Postat av: Telefonissan

Lite stajlingtips: Laga dörren! Enklast är nog att laga den nödtorftigt med glasfiberväv och sedan tapetsera över, alternativt att tapetsera med glasfiberväv och måla sedan.



Om hon har tillgång till den nya lägenheten (eller kan magasinera hos er) så skaffa ett antal (20?) flyttlådor och börja tömma lägenheten på lösa grejor och leksaker. Så mycket som möjligt!



Jag "egenstajlade" min gamla lägenhet ganska mycket: möblerade om, lånade designlampor och lade t o m delvis in nytt golv (jättejobbigt, rekommenderas inte).



En stor miss tror jag dock var något som jag inte gjorde: Målade väggarna. Jag tyckte lägenheten var fräsch och tyckte om färgsättningen var lyckad. Fast man kunde/börde dragit över ett lager med samma kulörer för att få det riktigt fräscht! Är man osäker är det ju alltid bra med vitt! Då står det "delvis nya ytskikt" i annonsen. Detta är ju något som 3-4 vuxna gör ganska enkelt tillsammans på 1-2 dagar.



Om hon vill och om du har möljighet så erbjud henne att ta en semesterdag (eller helgdag med annan barnpassning) för att hjälpa till med den första stora utrensningen inför visningen. Det är jättejobbigt att göra själv. Visserligen kan man lätt bli i luven på varandra om man är 2 men det är ändå bättre än att vara ensam och ledsen/tapper.

2008-10-27 @ 14:20:50
Postat av: frktjatlund

Tack för tipsen!

Så här ser planen ut:

Dörren är utbytt mot en ny. Idag ska en rörmokare få dit handdkstorken, som aldrig kom upp när badrummet renoverades. På onsdag målar en kompis väggarna i en smutt och sen städar vi. På fredag är det fotografering.

2008-10-27 @ 16:19:57
URL: http://frktjatlund.blogg.se/
Postat av: Telefonissan

Spännande. Önskar verkligen lycka till!

2008-10-27 @ 23:44:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0