Lite flyt

Det kanske är så att Gud vill och hängslena håller, för idag fick Svärdottern en anvisning om lägenheten på Skånegatan. Men inte i den fastighet vi trodde utan i en närmre Vita Bergsparken. Enligt beskrivningen är det också ett funkishus byggt på senare delen av 1930-talet.


Så imorgon använder jag lunchen till att inspektera våningen tillsammans med Svärdottern. För det måste väl vara en våning. Lägenheter, det är bostäder utanför tullarna. Eller det är nog bara lägenheter på Östermalm, som är våningar. Bostäderna på Söder är alldeles för små och tar sällan upp ett helt våningsplan. Hursomhelst, spännande blir det. Och jag är glad att hon ville ha mig med.


Får/tar hon lägenheten på Skånegatan, så kommer raskt nästa lilla aber: bostadsrätten hon bor i. Hur får man den såld i dessa kristider? Och inom rimlig tid. Den aktuella hyreslägenheten är tillgänglig från 1 december. Så snabbt går det knappast att sälja.


Och till vilken prislapp? Hur krisigt det än är så tror jag inte att det blir förlust. Läget är så pass attraktivt och de egna lånen är inte uppe i den senaste tidens fantasisummor.


Blir det dubbla boendekostnader några månader, så får vi ta det som det kommer. Huvudsaken är att bostadsfrågan får en vettig lösning på lång sikt.


Kommentarer
Postat av: Ninna

Funkishus och på söder - låter fortfarnde som något fint. Min farfar byggde ett funkishus, då när de var moderna.

2008-10-21 @ 22:24:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0