Förvecklingar

Jag har gnällt lite på dagispersonalen. Över hur osynliga de är. Idag har jag sett flera stycken. Det var knytis på dagis och köruppträdande under eftermiddagen. My gillar att sjunga och var med i kören, även om hennes blyghet gjorde att hon inte riktigt tog ut svängarna. Det gjorde däremot två av grabbarna, som överröstade alla andra när sjöng-skrek sig igenom "Jag hade en gång en båt". Riktigt underhållande.


Egentligen skulle Svärdotterns, Lillasyster Linda och Storebror med familj också ha varit med. Men nu håller Soc på och krånglar och kallar till möten stup i kvarten.


Lite bakgrund: I januari dog Svärdotterns mamma av en galopperande bröstcancer. Kvar i den stora lägenheten fanns Lillasyster Linda 14 år. Plan A var att Trean med familj skulle flytta dit och ta hand om Lillasyster, men det sprack av kända orsaker. Då sålde Storebror sin lägenhet och flyttade dit istället.


Hela arrangemanget är en stor uppoffring för Storebror med familj. Förutom allt annat, har alltihop kraschat ekonomin. Mammas lägenhet är egentligen alldeles för dyr. Den person som formellt är Lindas vårdnadshavare är hennes chilenske pappa, försvunnen i Sydamerika sen 2002. Det betyder att barnbidrag och annat ekonomiskt stöd är fryst av myndigheterna.


Nu vill Soc att Storebror ska bli vårdnadshavare. Det har han inget emot, men han skulle vilja att Linda familjehemplacerades hos dem. Det vill inte Soc eftersom det kostar pengar. Jag vet inte vad ersättningen är, men nu håller Storebror och fru på att jobba ihjäl sig för att klara skivan. De tar varenda övertidstimme de kan få.


Men tänk om de går in i väggen på kuppen; vad skulle inte det kosta. Sjukpenning, familjehemsplacering någon annanstans och allt vad det för med sig.


Kommentarer
Postat av: Moster Mjölgumpa

Ibland kan man tycka att de tänker lite avigt de där myndigheterna. Hoppas att allt löser sig för snarast för det måste vara en jobbig situation.

2008-09-30 @ 20:24:45
URL: http://mjolgumpa.blogspot.com
Postat av: Annela

Ibland begriper man bara inte hur eller om de tänker.

Så knäppa de är. Måtte Storebror med fru inte gå in i väggen. Det kostar alldeles för mycket både ekonomiskt och mentalt och socialt. Jag vet.

Håller alla tummar jag kan.

2008-09-30 @ 22:09:26
URL: http://www.annelas.blogspot.com
Postat av: Fia

Jag märkte att jag höll andan när jag läste inlägget. Finns det ingen ände på hur mycket enskilda personer ska drabbas? Det känns inte rättvist att så många sorger och bekymmer ska drabba en och samma familj på så kort tid. Och så är det alldeles tydligt att vår berömda välfärd har börjat krackelera betänkligt.

2008-09-30 @ 22:12:00
URL: http://neverkeso.blogg.se/
Postat av: SolSkuggan

Jag vet hur det där fungerar.. Jag har varit med om liknande i min omgivning.. Och jag blir bara så heligt FÖRBANNAD..

Ett synnerligen talande och bra inlägg!

Vilken tur att du fortfarande kan forma orden när jag bara sitter och skriker, skriker över all jävla orättvisa..

Vissa har allt får allt och vissa har inget får inget..

Tack för din som vanligt klara insikt.



2008-10-01 @ 00:27:08
URL: http://solskuggan.blogg.se/
Postat av: frktjatlund

Ja, det är verkligen sjukt att man inte kan se på den totala kostnaden. Bara på att spara här och spara där, för att sen bli tvungen att hosta upp mycket mer i slutänden.

2008-10-01 @ 14:05:16
URL: http://frktjatlund.blogg.se/
Postat av: NInna

Jag kan inte förstå att hon inte kan få bli familjehemsplacerad hos dem.Det vore väl den bästa lösningen för henne.Hennes pappa finns,men han finns inte att nå.Förstår att situationen är tuff för alla inblandade.

2008-10-01 @ 14:42:03
URL: http://perseiljeland.blogg.se/
Postat av: Mia

Bedrövligt att det ska vara så svårt att få stöd och hjälp i svåra situationer. Myndigheterna borde vara glada och göra det så smidigt som möjligt för närstående i sådana här situationer. Det gäller att göra det bästa för den 14-åriga tjejen när hon drbbats så hårt som hon gjort. Jag blir ledsen och bedrövad när jag läser inlägget och är innerligt glad att olyckan inte drabbat mig.

2008-10-01 @ 18:14:46
URL: http://miatankar.webblogg.se/
Postat av: Inga M

Jag förstår inte hur man med lagstöd kan gå ut med en önskan om att flickan ska tas om hand av en släkting utan att få skyddet som en familjehemsplacering där ändå innebär. Den är ju reglerad till skillnad från ett omhändertagande vilket som helst av en släkting. Undrar om det inte skulle löna sig med ett telefonsamtal till BRIS eller till Länsnivån som borde vara kontrollorgan på något vis. Det är ett tag sedan jag satt i vår kommuns socialnämnd men jag tror ändå att jag minns något om barns rätt till skydd i de här sammanhangen

2008-10-03 @ 21:03:40
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: frktjatlund

Beslutet om att inte medge familjehemsplacering kvarstår efter torsdagens möte. Jag ska tipsa om Bris.

2008-10-04 @ 12:20:12
URL: http://frktjatlund.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0