Kort rapport

Jag startar alltid med goda föresatser. Som skjuts i sank innan jag hinner säga mamma. Ta det där med att torsdagen inte inleder helgen. Gårdagen ingick definitivt i helgen. Det vore korkat att tacka nej till mat och dryck för några förhastade beslut.


Makens jobb bjöd på båttur ut i skärgården under eftermiddagen och kvällen. På vägen ut wraps och öl. På hemvägen trerätters med vin, kaffe och avec. Resmålet: en guidad tur på Siaröfortet. Jag är en riktig studiebesökstorsk och försvarsanläggningen, som började byggas under första världskriget var ett intressant tidsdokument.


Vädret kunde knappast varit bättre och Stockholm skärgård i kvällssol är nog oslagbar. Vi satt och gottade oss på soldäck och såg staden försvinna bakom ett gytter av öar.


När båten la till igen vid Slottet kl 21 kändes kvällen fortfarande ung. En av killarna jobbar extra som nattportier och tog med oss till Sjöfartshotellet och deras takterrass. En terrass, som jag inte ens visste fanns.



Utsikten var bedövande vacker. Där satt vi och tittade ut över Saltsjön och det lär nog bli ett sista farväl av den här sommaren.

Kommentarer
Postat av: Inga M

Jag vill också vara i Stockholm!!

2008-09-06 @ 04:36:55
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: frktjatlund

Inte idag. Nu när regnet öser ner. Då har man det minst lika bra i Värmlandsskogarna. Ja, mycket bättre med svampen runt hörnet.

2008-09-06 @ 14:23:21
URL: http://frktjatlund.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0