Who will police the police?

Förra helgen var arbetskamraten frk Petimäter i ett köpcentrum söder om stan, tillsammans med sin nioårige son. De skulle köpa present till sonens kamrat och samtidigt skulle sonen kolla om det fanns något han ville köpa till sig själv.

Grabben hittade inget intressant att lägga sina drygt 700 kr på och man avslutade köpronden med att gå på toaletten. Därefter tog man bussen för att åka hem. Efter ett par stationer kommer sonen på att han glömt sin plånbok på den offentliga toaletten. De tog bussen tillbaka, men ingen plånbok låg kvar och ingen av butikerna runt omkring hade tagit emot något upphittat.

Väl hemma ringde frk P till den lokala polisstationen och fick prata med en kvinna. Jodå, några väktare hade lämnat in plånboken och alla pengar fanns kvar. Pojken blev överlycklig.

Några dagar senare, när man hade tillfälle att hämta upp det borttappade, var plånboken borta. Kvinnan i telefonen hade uppfattat det som pojken skulle komma och hämta upp sina saker på en gång och låtit plånboken ligga framme. Framme var i polisens eget, avskärmade utrymme.

Nu har föräldrarna den knepiga uppgiften att förklara för sin nioåring att det kan finnas poliser som är tjuvar. Eller såna som i varje fall är slarviga. Han, som trodde att pengarna var i säkrare förvar än hos banken.

Hur polisanmäler man polisen och vilka möjligheter finns det till kompensation?

Kommentarer
Postat av: Annaa M

Skumt! "Uppfattat det som..." Polisen borde naturligtvis ersätta pojken.

Men lustigt, en bekant blev av med sin väska på flygbussen i Dublin, den kom till rätta och kunde avhämtas på en polisstation. Men väl där visade sig väskan ha försvunnit därifrån också! Återfanns några dagar senare och kunde återförenas med ägaren som redan hunnit åka hem. Vi sa, "sånt händer bara på Irland, i Sverige skulle ju aldrig nåt försvinna från en polisstation..."

2007-01-30 @ 13:59:09
URL: http://annaamattsson.blogg.se
Postat av: frktjatlund

Trodde du ja! Hur gemen får man bli, stjäla från ett barn måste vara lågvattenmärke.

2007-01-30 @ 17:02:48
URL: http://frktjatlund.blogg.se
Postat av: Gardnatalia

Hi, how did you have the time to update you web site if you are so busy as your picture in your home page ? Good luck for your interesting links pages.

2010-04-27 @ 07:34:11
URL: http://gardnatalia.3steps.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0