Komiskt

Det finns folk till allt. Speciellt på nätet. Och de sätter mig i arbete. Helt i onödan. Jag hittade uppropet "ban comic sans" och insåg att den framtidsvision man målade upp var så skrämmande att jag beslutade dra mitt strå till stacken. Jag vill inte vakna upp i en framtid någon gång 2030 där Comic Sans Serif är det enda använda teckensnittet. Bevare mig väl!


Det fick mig att inse att jag själv är en missbrukare. Jag använder comic när jag vill att något ska se lite handskrivet ut och rubrikerna på mina inlägg har varit i Comic. Och jag hade valt det alldeles själv. Det åtgärdades raskt med ett byte till trebuchet. Nya fonten fungerade OK. Däremot försvann bakgrundsbilden, som ska ge lite intryck av tidning och även mina shuhari-tecken i rubriken.


Hjälparna på blogg.se menade att länkarna till de bilder som användes var felaktiga. Men de såg ut precis som de alltid gjort. Däremot har blogg.se gjort en ändring i hur man lagrar sparade bilder. Man har i smyg infört ett mellanbibliotek som består av året när man sparade bilden. Så länge man inte gör några justeringar i stilmallen har det inte någon betydelse. Men se upp vid ändringar.


Nu tror jag att layouten är någorlunda återställd.


Kommentarer
Postat av: En liten tant

Underbar kampanj! Jag när sedan länge en stark motvilja mot det typsnittet pga ett ymnigt missbruk i min arbetsnärhet. Här ska skrivas ut "bunnypunching"-stickern!

2008-06-24 @ 19:50:17
URL: http://tant.webblogg.se/
Postat av: frktjatlund

Idag fick jag med mig info från både dagis och fritids. Gissa teckensnitt? Självklart Comic Sans Serif! Försöker man ge intryck av att barnen själva har skrivit det hela?



Jag säger bara: Betänk läsbarheten! Alla som handhar information borde veta att sans-serif-fonter i allmänhet är jobbigar i brödtext. Och att spretig text är ännu jobbigare.

2008-06-24 @ 22:39:05
URL: http://frktjatlund.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0