Kul på jobbet?

På sätt vis förstår jag massmördaren Veronika. Hur ska man stå ut på ett dötrist jobb om man inte då och då släpper lös kreativiteten? Men det kanske inte är så professionellt.  


Inte skulle jag kalla Yxnäs för ett konstigt efternamn. Vi hade grannar som härstammade från Ungern. Där kan man tala om konstigt namn: Vasanyi (stavning?). Varje telefonsamtal var en utmaning.

- Förlåt, vad heter du i efternamn? undrade handläggaren på FK.

- Vasanyi, svarade grannen.

- Jo, jag undrade över efternamnet?

- Vasanyi, sa jag ju!

- Men ...


Kommentarer
Postat av: Moster Mjölgumpa

Även med ett relativt kort och enkelt namn kan det vara problem. Min lillebror ringde en gång till skattemyndigheten för att få skattejämkning när han sommarjobbade. Han fick upprepa sitt förnamn många gånger och till sist även bokstavera det. När brevet kom var det ändå felstavat, han heter OLA.

2008-06-17 @ 21:01:59
URL: http:// www.mjolgumpa.blogspot.com
Postat av: Anonym

träffande..........

när vi bodde i bålsta var vi grannar med ett ungerskt par, det var festlig på flera sätt, bland annat lärde jag mig att brygga vin på fikon, det var provsmakning och kulturevenemang, ovärderliga kunskaper då - som nu fallit i träda!

2008-06-18 @ 19:46:06
URL: http://latmasksamtal.blogg.se/
Postat av: fd YK



Ja, ungerska namn kan verka roliga. Om någon till exempel heter Kisch och är från Ungern har de antagligen ändrat sitt namn från Kiss, vilket är den rätta ungerska stavningen, uttalet är dock Kisch.



Sedan finns det ett antal lyckligare lottade vars namn bara låter italienskt (t.ex. Balatoni)



Förresten, stavningen av grannens namn skulle jag gissa är Varsányi (ung uttal: Varschanji)

2008-06-18 @ 23:21:01
Postat av: Fia

Vi har en dansk kompis som hette Trans i efternamn. Han fick heta allt möjligt: Glans, Tansch, Trance, Krans, Krantz, Frans... när han fick post. När han gifte sig med en svensk kvinna bytte han till hennes efternamn. Ett vanligt, enkelt namn. (Men eftersom han talar en ganska svårbegriplig danska har det blivit missförstånd ändå)

2008-06-19 @ 11:00:24
URL: http://neverkeso.blogg.se/
Postat av: frktjatlund

mjölgumpa; som Linda B brukar säga: Hur svårt kan det va?



latmasken; du får väl experimentera med plommon. När du får några.



YK; jag trodde du var från Italien till motsatsen var bevisad.



Fia; danska är ett språk för sig. Skånska också. Vi bodde på Skosvängen och utan flytta, hamnade vi plötsligt på Toffelbacken. Bara för att taxi dirigerade droskorna till Skogsvägen, när skåningar beställde över telefon. Man sa att det var därför i alla fall.

2008-06-19 @ 14:28:18
URL: http://frktjatlund.blogg.se/
Postat av: En liten tant

Jag är uppenbarligen morbid eller knäpp. Jag skrattade...Men så har jag ett extremt vanligt namn som inte ens Veronika hade kunnat göra något av. Och förvisso var det inte så professionellt. Men det kändes som något som seriefguren Nemi hade kunnat göra.

2008-06-20 @ 12:57:05
URL: http://tant.webblogg.se/
Postat av: frktjatlund

tant; mitt flicknamn var konstigt och jag blev dagligen kallad för Victoria Samlag. Men inte blev jag kränkt för det. Bara uttjatad.



(Jag har också lite morbid humor och tyckte Veronika var riktigt rolig. Hon platsar absolut i Hassan)

2008-06-20 @ 18:07:01
URL: http://frktjatlund.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0