Nobelt?

Jag får så skumma erbjudanden nuförtiden. Förutom all bokklubsmakulatur, alltså. I veckan var det föreningen Nobelli, som försökte fresta mig. En förenings, som jag överhuvudtaget aldrig skulle tänka mig att gå med i. Man erbjuder köplats i ett kategoriboende för pigga 55+ och äldre. Och givetvis utan barn.


En idé som jag aldrig i livet skulle tända på. Jag trivs alldeles utmärkt i en hyresfastighet där hyresgästerna verkligen är en blandad kompott. Både vad gäller ålder, familjebild, jobb och ekonomisk situation. Tänk att bo på ett ställe där alla är handplockade utifrån ålder, livssituation, ekonomi och intressen. Scary!


Nej, jag är glad över de åtta barn vi delar trapphus med. Och två pensionärer, en chaffis, en skådis, en ambulansförare, en förskollärare, en ingenjör, en alkis, en musiker m m. Sånt sätter färg på tillvaron.


Kommentarer
Postat av: Linnéa G.K

hoppas du får en bra dag! (:

2008-06-07 @ 11:28:35
URL: http://lgk.blogg.se/
Postat av: Annaa M

När vi flyttade hit hade huset per automatik blivit typ 75+. Vi mötte glada miner "ni sänker medelåldern"! Nu har den sjunkit betydligt mer och det känns väldigt bra. Eftersom lägenheterna är stora hoppas vi de nya barnfamiljerna bor kvar.

2008-06-07 @ 20:16:54
URL: http://annaamattsson.blogg.se/
Postat av: Nicoline på Fädernegården

Jag kunde inte låta bli att göra deras test.Jag gör som du,bor kvar här där mina barn och barnbarn och syskon finns. Min filosofi är att vara aktiv så länge man kan.

2008-06-08 @ 19:43:19
URL: http://nicolinefadernegarden.blogg.se/
Postat av: frktjatlund

annaa; ja, blandad kompott är bra för alla parter. Gamlingar livas upp och barn lär sig hänsyn. Hoppas jag.



nicoline; jag strävar också att vara så lite nobelli som möjligt.

2008-06-09 @ 08:26:15
URL: http://frktjatlund.blogg.se/
Postat av: SolSkuggan

Jag säger då det.. Så utomordentligt trist att bo bland idel utvalda. Näee tacka vet jag din blandade kompott den låter helt i min smak.

2008-06-10 @ 00:05:10
URL: http://solskuggan.blogg.se/
Postat av: Inga M

Som pigg åldring skulle jag nog inte vilja bo i kategoriboende. Men när jag börjar känna av lite ålderskrämpor så vore det ett alternativ att bo ihop med andra äldre som är våra valda vänner och bekanta. Att ha de trevligaste i närheten liksom. Att man kan ha nära till varandra och kunna fortsätta umgås och hjälpa varandra. Man skulle nog också kunna anlita gemensam städhjälp och mathjälp. Den tanken verkar tilltalande.

2008-06-10 @ 06:47:50
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0