Försäkringsbolag

När tecknade Svärmodern egentligen sin livförsäkring? Gjorde hon det före eller efter bröstcancern upptäcktes? Nu har man hittat journalen från läkaren, som ställde cancerdiagnosen och livförsäkringen tecknades helt klart före det beskedet. Men en anteckning gav en öppning för att vägra ersättning. Svärmodern hade kommit med en alldeles egen teori om cancerknölens uppkomst. Hon hade trillat och slagit i bröstet under en resa.


Nu kräver försäkringsbolaget en journal från ett läkarbesök, som aldrig ägt rum. Läkarbesöket efter fallet där Svärmodern slog i bröstet. Om hon i största allmänhet drog sig för att söka läkare, varför skulle hon göra det efter ett fall i en trappa på en finlandsbåt?


Kommentarer
Postat av: Helena

Kan man krångla så ska man verkar vara mottot.



Jag är också inne på Svärmoderns teori. Min väninna fick också bröstcancer i det bröst som fått ett hårt slag, hmm, ja det var också på en finlansfärja. Eller om man vänder på steken, det kanske inte är så bra att åka finlandsbåt.

2008-05-12 @ 21:36:09
Postat av: Fia

Varför ska försäkringsbolagen krångla? När man vänder sig till dem är man förmodligen antingen ledsen, chockad eller sjuk, och har sämre förutsättningar än annars att förhandla om sina rättigheter.

2008-05-12 @ 22:21:12
URL: http://neverkeso.blogg.se/
Postat av: frktjatlund

helena; Färjor är farliga grejer. Tänk på Estonia. Men jag har läst att det är en myt att slag skulle kunna ge bröstcancer.



fia; småsummor brukar försäkringsbolagen inte bråka så mycket om, men det verkar som det blir en omvänd bevisbörda ju större belopp det handlar om.

2008-05-13 @ 15:54:54
URL: http://frktjatlund.blogg.se/
Postat av: Annaa M

Jäpp, har hört om flera liknande fall. Jag klarade kanske Mannens livförsäkring tack vare hans slarv. Han gjorde en sjukanmälan en gång åratal innan han blev sjuk men glömde skicka in blanketten . Min fantastiska handläggare på försäkringskassan var säker på att försäkringsbolaget skulle börjat rota om han tagit ut en enda sjukdag just den gången. "Nu kan ju sjukanmälan varit ett rent misstag så den tar vi inte med!" sa hon när hon kopierade upp hans sjukskrivningshistoria. Ska väl tacka henne också för de där basbeloppen.

2008-05-14 @ 10:40:32
URL: http://annaamattsson.blogg.se/
Postat av: frktjatlund

"Med Försäkrad Familj kan din familj få en ekonomisk trygghet om du skulle avlida."



Så vackert introducerar LF livförsäkringar på sin hemsida. Trygghet? I helsicke heller, det får man se sig i månen efter.

2008-05-14 @ 13:48:01
URL: http://frktjatlund.blogg.se/
Postat av: Annaa M

Men kolla ordvalet: "kan få"!

2008-05-14 @ 15:50:02
Postat av: frktjatlund

Ja, snacka om brasklapp. Här lovas ingenting.

2008-05-14 @ 21:55:52
URL: http://frktjatlund.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0