Snabbköpskassörskan i kvarteret där jag bor

Jacob Eklund tvekade och valde den gamla vanliga kassatypen. Men jag är gärna min egen kassörska och ställde mig i kön för Coops nya snabbkassor. I Konsumbutiken är man inne på upploppet i ombyggnationen och fyra självskanningskassor är nyligen installerade.


Principen är att man plockar ner varorna i korgen precis, som vanligt. Ingen handskanner behövs. I snabbkassan sköter kunderna själva inskanningen av streckkoder, väljer bland grönsaker och väger. En liten kassaassistent servar vid problem.


Jag tillhör de lättlurade och köper gärna två av samma pryl till ett lägre pris. Idag fick man två färska broccolin för en tia. På kassaskärmen kom det upp tre olika rutor för broccoli och det framgick inte vilken som hade erbjudandet. Då kom Malin till undsättning, men det var inte förrän tredje försöket som hon prickade rätt.


Det ska bli intressant att se hur det kommer att fungera. Det finns en hel del väldigt förvirrade människor i grannskapet. De har t o m svårt att klara av en konventionell, bemannad kassa.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Som en av tanterna som stod framför mig hon fattade inte vad apparaten menade när den sa åt henne att packa ner varan i påsen. Hon ville ju ta med maten hem inte packa ner den någonstans.



Hon fattade inte att det sitter en liten avkännare som känner av om du inte lägger ner något i påsen eller om du lägger ned något i påsen utan att dra den framför läsaren.

2008-09-22 @ 21:19:48
Postat av: Mia

hehe... kanske dags för mig att börja träna. Den dag jag blir gammal och har svårare att förstå, finns det kanske inga alternativ till dessa kassor!

2008-09-22 @ 23:16:33
URL: http://miatankar.webblogg.se/
Postat av: frktjatlund

?; Oppsan! Du har fattat mer än jag. Det där med avkännaren visste jag inte. Men det kanske beror på att jag gjorde som man skulle.



mia; jag gruvar mig lite också för sånt. Känner egentligen av det redan, när jag står och krånglar med läsglas, kundkort, bankkort m m.

2008-09-23 @ 13:00:38
URL: http://frktjatlund.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0