Opasslig fråga

För ett tag sedan cirkulerade ett mejl runt bland vänner och bekanta. Ett av typen, som då och då brukar dyka upp på bloggen, där man räknar upp ett antal av något. Det här mejlet hade rubriken ”Lär känna mig bättre”.

En underrubrik var ”Fyra saker som får mig att må illa”. Svärdottern, hon som är gift med Ettan, hade fyllt i undersökningen. Som första punkt på det som gjorde henne illamående var: ”När någon ställer frågan: När ska ni skaffa barn?”.

Jag var tvungen att fråga, inte henne utan Tvåan som också fyllt i formuläret, om folk verkligen ställer såna frågor. Och det gör de. Tvåan hade fått frågan själv flera gånger i form av ”När ska ni skaffa nästa?” 

Saknar folk inlevelseförmåga och fantasi? Förmodligen, annars skulle de kanske hejda sig. Det finns både ofrivillig och självvald barnlöshet och vilka utomstående har egentligen med saken att göra.

Några av våra vänner hade jobbat på det här med barn under många år och efter utredning och operationer, konstaterade läkarna att det inte skulle funka den naturliga vägen. Kvinnan sökte nytt jobb och tjänsten var på högre nivå så den var vd och personalchef som intervjuade. Till slut kom vd:n med undran: ”Jag ser att du är 36. När tänker du skaffa barn?”

Hon var tyst några sekunder och bestämde sig för att säga precis som det var, att de inte kunde få barn. Gissa om vd:n hummade och stammade och ursäktade sig. Man får hoppas att han lärde sig en läxa. (Trots hans övertamp fick hon jobbet)



Maken meddelar att bredbandet hemma funkar igen. Är inte UPC underbara möjliggörare?

Kommentarer
Postat av: Inga M

Nu ska jag inte vara cynisk, men det är kanske inte helt omöjligt att hon fick jobbet just därför att hon deklarerade öppet att hon inte kunde skaffa barn o därmed dra på sig en massa föräldraledighetsdagar. Det är av naturliga skäl inte populärt hos arbetsgivare att ha personalen hemma på grund av barnafödslar eller barnsnuvor.

2006-11-21 @ 22:20:48
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Lars Anders Johansson

Ibland blir man så trött när det gång på gång blir uppenbart hur korttänkta och okänsliga folk är!

2006-11-21 @ 23:02:44
URL: http://slott.blogg.se
Postat av: frktjatlund

Det kan hända att barnlösheten spelade in och i så fall var det vd:n som var cynisk.

Visst är folk otroliga. Jag har också fått frågan om jag väntat barn, när jag varit garanterat obefruktad. Hur ska jag uppfatta det?

2006-11-22 @ 16:32:39
URL: http://frktjatlund.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0