Moderna mysterier

Vissa saker vet man bara. Sen inser man att man bara vet för att man är tillräckligt gammal. Häromsistens frågade en dn-läsare vad begreppet Moment 22 betydde och vad det kom ifrån. Va, tänkte jag, det vet väl alla. Nej, tydligen inte.

Apropå skolskjutningen i USA, var det en krönikör i en av Stockholms gratistidningar, som refererade till händelsen i Columbine som "första skolskjutningen". Ha, har det inte alltid funnits amerikaner med synpunkter på vissa veckodagar.

image171
Om barnbarnen inte känner till strykbräden eller strykjärn, så fick gårdagens Skansenbesök mig att känna urgammal. En tvättbräda i Plåtverkstaden fick igång fröken Tjatlund och jag förklarade och visade, tills barnen blev uttråkade och såg ännu mer förvirrade ut. Snart kommer en fråga till tidningen om vad en tvättbräda är för något och varför alla vill ha en sådan mage.


Och Leijonborg avgår. Min enda synpunkt i sammanhanget är att det ska bli skönt att slippa höra hans röst. Knarrigare stämma får man leta efter. Är det någon som undersökt hur stor andel den mannens röstläge har haft i de sjunkande väljarsiffrorna? Jag är beredd att satsa en del på den teorien.





En annan sak; visst ser Vingreklamen på Aftonbladets hemsida ut som ett utdraget trosskydd?

image172

Kommentarer
Postat av: Inga M

Jag sörjer inte heller Leijonborg. Har skrivet ett blogginlägg om honom, det första och sista i livet antar jag. Fast jag har mer problem med hans skumduttar i mungiporna än med hans röst. Stackars man! Jag vet att man inte får haka upp sig på sådana utseendepetitesser men jag kan inte låta bli.

2007-04-24 @ 06:39:08
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Nicoline på Fädernegården

Tvättbrädan var ju dåtidens tvättmaskin där rotborste, såpaklickar och kvinnornas knogar gjorde jobbet.

2007-04-24 @ 09:13:16
URL: http://nicolinefadernegarden.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0