Tur i oturen?

Tur
Trean har stora ombyggnadsplaner för den egna bostaden och för att ge lite handlingsutrymme lovade vi att assistera med barnvaktstjänster. Det var år och dar sedan vi var på Kolmårdens djurpark och barn brukar gilla djur så varför inte en tur dit?

Oturen
Jo, i sommarväglag vill man inte åka omkring med dubbdäck och M bestämde sig för att skifta däck på lördagseftermiddagen. Efter någon timme ringde han från garaget och talade i ordalag, som fick mig att hota med tvåltvätt av munhålan. Ett däck var skiftat och leksaksverktygen, som följde med bilen hade gett upp på hjul nummer två.

Vi åkte iväg till "en riktig mack" och köpte riktiga prylar. Men när vi åkt tillbaka upptäckte vi det riktigt oturliga, eller kanske korkade: M hade i ilskan låtit den där muttern, som man måste ha för att ta bort låsmuttrarna sitta kvar på hjulet, när vi åkte iväg. 

Någonstans mellan Södermalm och Västberga ligger en pryl, som vi skulle ha stor nytta av. Konsekvensen är att vi nu åker omkring med tre vinterhjul och ett sommardäck. Jag vet inte om det skulle bli en bra filmtitel eller om det bara är olagligt.

Tur
Vi och två barnbarn åkte till djurparken och travade runt i det soliga, men kalla vädret. Det visade sig i praktiken att kombinationen barn och djur överträffades av en mer kommersiell konstellation: barn och Bamse. My och Noa var mycket mer entusiastiska över Bamses värld än djuren. Större delen av dagen lekte de i Vargens och Bamses hus. När vi lyckades få med dem till aporna och elefanterna, klagade de högt och ljudligt: "Det luktar bajs här".

Annars var smågetterna var gulligast och delfinerna fick också klart godkänt.

Tur & otur
Det var inget vidare att vakna och se grannhusens tak snötäckta, samtidigt som vi gratulerade oss själva till att vi åkte igår. Vi som alltid har noll koll på väderprognoser.


Kommentarer
Postat av: Annaa M

Känner allt igen mig, inte i däcken men i djurparker, muséer och annat som man trodde skulle roa. Och man fick stå och hänga i trista "lekrum" och förstås butiker efter några förströdda blickar på huvudattraktionerna. Sen har vi haft många lyckade djurparksbesök när barnen kom upp i en ålder då de flesta föräldrar och morföräldrar verkar ha slutat att gå till djurparker med barn och barnbarn.

2007-04-09 @ 13:33:14
URL: http://annaamattsson.blogg.se
Postat av: frktjatlund

Vi konstaterade samma sak, det var folk med större barn i släptåg som hade största utbytet. Lite samma känsla som utlandssemstrar över det hela.

2007-04-10 @ 00:22:13
URL: http://frktjatlund.blogg.se
Postat av: Annaa M

Men jag har alltid tyckt det varit något rörande över raden med mammor vid Säldammen i Slottsskogen som ivrigt försökt få sina spädbarn att fästa blicken på sälarna när de råkat sticka upp huvudena ovanför vattenytan.

2007-04-10 @ 23:54:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0