Uteliv

Helger som denna gör mig glad av flera anledningar. Först att vädret är vackert, sen att stora delar av stadens befolkning fortfarande har påsklov, inte så trångt med andra ord. Ytterligare en trivselhöjande faktor är att penninghungriga restaurangägare insett vad en schysst uteservering kan ge. Vi har suttit, ätit, druckit och skådat längs Strandvägen och på Djurgården. Solen har strålat och tagit, så jag är rödare än vanligt i fejan. 

Vi hittade ett nytt ställe på Djurgården, som måste ha vuxit upp under vintern alldeles bakom Nordiska Museet. Josefina heter restaurangen efter drottningen med samma namn och ägaren himself kutade runt och höll koll. De hade inga problem att ta betalt, ett halvfullt glas med mediokert vitt vin ville man ha 90 kr för. Vi insåg redan vi beställningen att vi inte hade koll på läget. Kvinnan i baren sa: "Så trevligt, nu får jag öppna en vitvinsflaska för en gångs skull, inte bara rosé."

Det finns ett kuddrum för Östermalmsbratsen; en utomhusloggia möblerad med stora blommiga kuddar, där yngre människor låg i klasar och beställde in den ena rosévinsflaskan på den andra. Jag misstänker att kuddmöbleringen skulle ha avskräckande effekt på äldre, med tanke på att det krävs ungdomlig rörlighet för att ta sig upp och ner.

Sen skulle jag gärna vilja ha en liten redogörelse för hur någon lyckats få tillstånd att bygga anläggningen och varför ingen har gjort det tidigare. Läget är ju exceptionellt bra.

En liten historia från förra helgen: Vi var ute på lokal ett helt gäng och servitören på stället var av sorten som gillar att slänga käft och bröt sig gärna in i bordsamtalet. Men han hade missförstått vilka enkla typer vi är. Herrarna i sällskapet hade kostym och tilläggas kan att M har en viss kroppslig pondus, om man säger. 

Samtalet kom att handla om fastigheter; flera runt bordet behövde större bostad, andra jobbar i branschen. När M sa: "En av mina hyresgäster på Ringvägen, bla bla ..." fick servitören uppfattningen att här har vi att göra med folk som äger fastigheter. Vi blev bjudna på kaffet med blink, blink: "Hör av er om ni har en lägenhet till övers."

Det lovade M utan att tveka. Kyparen skulle bara veta hur lite en portis har att säga till om.


Kommentarer
Postat av: Annaa M

Säger bara en sak; bögställe! Då menar jag liksom inte bög som skällsord utan bög som bög. Bögar måste ha kuddar att tumla runt i. Kan inte ta en enkel fika utan kuddrum. Det är nåt med den fördröjda vuxenheten. Har inte sett eller hört om stället men det måste var baktanken, bögtanken alltså.

Ska tipsa grabbarna när vädret blir varmt igen nästa gång!

2007-04-15 @ 23:41:21
URL: http://annaamattsson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0