Håll truten!

image219Det mås inte alls bra, kan jag berätta. Vi har haft fågeldramatik på terrassen. Igår förmiddag damp en stor mås- eller kanske var det  en trutunge ner från taket. Den verkade inte riktigt frisk och låg mest och tryckte i skuggan av en stor blompotta. 


Idag var ungen fortfarande kvar. Skriande måsar cirkulerade i luften ovanför, men måsungen viftade bara lite krampaktigt med vingarna och benen bar inte.

 

Vad gör man? Jag är ingen vardagshjälte och låter gärna andra ta över djuriska problem. Någon ringde någon viltvårdande myndighet och beskrev problemet.

- Måsförlamning; det är bara att avliva fågeln.

 

Stockholms Stad personifierad av män anlände och trotsade fem anfallande vuxna fåglar och skickade det arma djuret till fågelhimlen.

 

Måsförlamning låter lite påhittat, som ett seriösare alternativ till bakfylla.

- Hur mås det?

- Vi var ute och tog några öl igår, så jag känner av måsförlamningen.


Kommentarer
Postat av: Inga M

Du skojar! Inte kan man lyfta luren och anmäla en sjuk mås till sin kommun och de kommer ut och avlivar den???? Får man sjukvård lika snabbt och effektivt? (Innehållande eventuella alternativ till avlivning!)
Om jag försökte ringa till min kommun och säga att jag har en sjuk mås på min altan så skulle de först bli alldeles förstummade och sedan skratta på sig!
När de hämtat sig från skrattanfallen skulle jag få handfasta råd typ: - Ta´n i bena å dra´n i backen då för fan!
Men Du skojar förstås!

2007-08-07 @ 16:30:41
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: frktjatlund

Ha, ha! Men så bor du inte i Fjollträsk.

2007-08-07 @ 18:39:39
URL: http://frktjatlund.blogg.se
Postat av: Rutan

Inga: Ring och säg att du har en sjuk SVAN i lägenheten. Då blir det fart ska du se. Sen kan du bara säga att "Hoppsan jag såg fel."

2007-08-13 @ 16:52:50
URL: http://rutan.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0