Uppochnedvända världen

Många i min generation har gamla foton med nakna småbarn. Det kan vara allt från ateljéfoton med en naken ettåring på en skinnfäll till säsongens första dopp i havet. Man tyckte inte att det var ett dugg konstigt på 50-talet. Snarare gulligt. Barnporr var ett okänt begrepp för mig.

Nu verkar föräldrar vara livrädda för att deras avkomma ska fastna på bild i avklätt tillstånd. Även om man aldrig skulle lämna film för framkallning utan lagra den digitalt på datorn, finns hotet att någon skulle hacka sig dit. Och hur skulle andra uppfatta att de har sådana bilder. Man har ju läst om konstiga amerikanska rättsfall med mammor på de anklagades bänk, för att de fotat sina egna barn.

Å andra sidan verkar det vara precis tvärtom med avklädda bilder på ungdomar. Dn har en artikelserie om ungdomars aktiviteter på nätet. Många verkar inte alls ha några betänkligheter, utan tycker att det är fullständigt naturligt att visa sig avklädd.

”Samtidigt tycker de inte att det är särskilt konstigt om någon poserar naken i en webbcam, till exempel för sin pojkvän.
– Det är sånt man kan göra, för att ha det litet mysigt, säger de.”

Personligen tror jag att det är dokusåporna, typ Big Brother, som påverkat ungdomarna. Om man matas tillräckligt mycket med bilder på andra i avklätt tillstånd, så förefaller det givetvis som fullständigt självklart.

Och givetvis är det flickorna som klär av sig, precis som i dokusåporna. Varför säljer man sig så billigt?


Kommentarer
Postat av: Anonym

jag trivs bäst med kläderna på (för det mesta) - sköt om dig, hörs sen, många hälsningar

2007-02-24 @ 14:22:03
URL: http://latmasksamtal.blogg.se
Postat av: Annaa M

Ett tag på det frigjorda 70-talet var det väldigt populärt bland mammor att ta bilder av sina små pojkar när de kissade. Det var ju så gulligt när de kunde hålla i snoppen själva. Har sett många såna bilder i familjealbumen.

Även påklädda är ju tjejerna numera betydligt mer avklädda än vi var. En del såpapårkan det också. Ser ut som de ska på nattklubb i Tallin redan åtta på morgonen.

2007-02-24 @ 16:00:17
URL: http://annaamattsson.blogg.se
Postat av: frktjatlund

Jo, jag skulle tro att framförallt omgivningen trivs bäst med att jag oftast har kläderna på.

Utbudet i affärerna påskyndar också avkläddheten. Nu det ärmlösa toppar som gäller. Oavsett temperatur och aktivitet.

2007-02-24 @ 17:08:25
URL: http://frktjatlund.blogg.se
Postat av: Inga M

Det Du beskriver är ju helt korrekt o totalt bakvända världen! Har inte tänkt på det så. Antagligen är den där avklädda världen på nätet bland ungdomar okänd för de flesta i min generation. Ja, inte för dem som söker upp den i solkiga syften förstås, men för oss andra. Och inget kan någon göra för att hejda detta. Om Big Brother visat vägen så lär väl lärare och föräldrar stå maktlösa. Eller?

2007-02-24 @ 20:48:25
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: frktjatlund

Jag misstänker att media är starkare i alla lägen.

2007-02-25 @ 19:37:14
URL: http://frktjatlund.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0