Ingen dramatisk helg

Vi har några vänner som då och då har vänligheten att bjuda på grillning i sin trädgård. Vi cyklade dit och hade tänkt oss att bryta vid tiotiden, medan det fortfarande var ljust; dels för att vi saknar cykelbelysning men också för den kommande tältövernattningen.

 

Familjen vi gästade har ett tvillingpar på 9 år. En gästande pappa utsågs av barnen som allmän lekfarbror och hoppade studsmatta när han inte jagade och brottades med barnen. Kvällen fick ett snöpligt slut när tvillingflickan tog lekfarbrorns skor, strumpor, plånbok och nyckelknippa, kutade runt i trädgården och gömde alla prylar på olika ställen i buskar och rabatter.

 

Allt återfanns snabbt utom nyckelknippan. Åtta nycklar till olika firmabilar och flickan som gömt dem hade ingen aning om vad hon lagt dem. Alla irrade runt i trädgården över en timme och till slut hittade flickans mamma knippan.

 

Lättnaden var stor för alla. Flickan storgrät och värdparet var mer än tacksam att festen slutade positivt. Vi cyklade hemåt, trots att vi saknade cykellampor och det var så mörkt det bara kan en juninatt i Stockholm. Vårt försvar var att 95 % av sträckan var på cykelvägar.

 

Tältövernattning

Nej, jag vann inte förhandlingen även om den blev dramatisk. Vi tog packningen ryggsäckarna. Ingen dramaten, med andra ord. Treans barn var uppspelta inför utsikten att få se det berg som deras pappa trillat ned för som liten. Ett fall som bjöd M och honom själv på en helikopterfärd.

 

Solen sken, även om temperaturen i ytterskärgården inte når några högre höjder så här års. Barnen vågade till och med sig på några dopp och lekar i vattenbrynet. Sen grillade vi självklart korv och satt och matade elden med upphittat virke.

 

Vi har ett tremanstält, men mansstorleken baserar sig nog på pygméer. Två madrasser fyller hela tältutrymmet, så första tanken var att M skulle sova ute i det fria. Men molnen började rulla in och väderprognosen spådde regn. Det gjorde att vi knökade in oss alla fyra.

 

På morgonen ösregnade det så redan klockan åtta satt i Waxholmsbolagets smutsiga väntkur och fixade frukost, trots att första båten gick kl 10:30. Men alternativen kändes ännu mindre tilltalande; ligga kvar i tältet eller bli dyngsur.

 

Vårt barnvaktsåtagande är inte slut ännu, men vi gjorde det lättare för oss och hyrde Peter Pan.


Kommentarer
Postat av: Inga M

Fusk alltså, med Peter Pan menar jag!!

2007-06-18 @ 00:27:34
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0