Tjuvlyssnat

Jag stjäl repliker från folk på stan. Det händer att jag hör delar av konversationer som får fart på fantasin. Bäst fungerar mobilsamtal, när man inte har en aning om vem som är i andra änden av dialogen.

 

På hemvägen igår mötte jag en kille i 40-årsåldern, som var helt uppslukad av mobiltelefonen. Hade inte jag gjort en undanmanöver så hade vi krockat. Det enda jag hörde var:

- Jag vill inte se Tobias sovandes på soffan igen.

 

I mitt huvud ploppade flera olika scener upp.

 
  1. Pappa ringer barnvakten och vill förvissa sig att Tobias, 2, inte somnar under Bolibompa. Gör han det, blir det full cirkus hela kvällen.
  2. Tobias har just gått ur grundskolan och trots att sommarlovet är i sin linda, har han redan lyckats vända på dygnet. Ska han nödvändigtvis sova när övriga familjen är vaken, får han göra det någon annanstans än i vardagsrummet.
  3. Sandra, äldsta dottern, är nykär och objektet för hennes heta känslor är Tobias. Flera morgnar har pappan hittat den oväntade gästen i vardagsrummet.
  4. Svågern har blivit utkastad hemifrån. Frun har inte hjärta att mota bort sin bror Tobias, när han inte vet var han ska ta vägen.
 

Möjligheterna är obegränsade! Försök själva.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Jag tror att Tobias är en hund inte får sova på soffan

2007-06-13 @ 10:02:08
Postat av: frktjatlund

Det kan också vara grannen, som kom in på mer än en kopp kaffe.

2007-06-14 @ 08:12:21
URL: http://frktjatlund.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0