Nytt rackartyg

Hur definierar man en vab-fuskare idag? Det var inte igår jag vabbade men när jag gjorde det kanske jag per definition fuskade.


Om jag var dålig samtidigt som ett av barnen också var sjuk, så vabbade jag. Varför skulle jag sjukskriva mig själv och förlora på affären? Jag var trots allt hemma och vårdade det lilla barnet, även om jag själv kanske var mer illa däran.


Nej, jag tycker inte att det är en orimlig begäran att kräva intyg på att barnen inte var i skolan eller på dagis under vab-tiden. Speciellt inte om undersökningar visar att 10-20 % fuskar. Om man nu är en fullfjädrad fuskare kan man alltid skriva frånvarointyget själv.


Själv kan jag fortfarande skriva moderns namnteckning med den typiska bakåtlutningen utan problem.


Kommentarer
Postat av: F

Fast jag har arbetskamrater som har satt i system att hålla sina barn hemma för att vara sjuka (även om de är rosigt friska och aktiva) när de behöver lite ledighet. Dessutom har de förfinat systemet att utnyttja föräldraledigheten maximalt genom att granska alla regler och kryphål.

2007-09-18 @ 21:13:13
URL: http://neverkeso.blogg.se
Postat av: frktjatlund

På min tid kunde man vabba om ordinarie vårdnadshavare var sjuk. På så sätt kunde hela familjen vara hemma på Försäkringskassans bekostnad.

2007-09-18 @ 22:16:18
URL: http://frktjatlund.blogg.se
Postat av: Annaa M

Ja, det senare var en jävla tur och förutsättningen för vår existens när jag hade en cancersjuk man och tre som vanligt omväxlande sjuka barn i åldern 5 - 8. All sjukdom är inte lite snuva! Jag hoppas verkligen den möjligheten finns kvar!

2007-09-20 @ 22:04:14
URL: http://annaamattsson.blogg.se
Postat av: Markuseli

Hello! If you want exchange links with my website, contact me please. I can install your link

2010-04-09 @ 08:39:20
URL: http://markuseli.3steps.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0