Ska man ha husvagn?

För ett tiotal år sedan var vi grymt sugna på husbil. Tänk att åka runt i Europa och aldrig behöva bekymra sig för övernattningen. Alltid kunna ha kall öl och marinerat kött till kvällsgrillning. Inte behöva rafsa ihop det nödvändiga inför natten för att sen upptäcka att tandborsten trillat ut på vägen.


Så dök annonserna om 1996 års husvagnsmässa i Jönköping upp. Det kanske vore något? Är det någonstans man kan få klart för sig hur marknaden ser ut, så borde det vara rätta stället.


Det blev ingen köpsignal. Mycket var smäckigt och hygienutrymmen verkade dimensionerade för pygméer. M skulle få gå runt som en stinkbomb hela semestern; svängrummet i duschen var inte tillräckligt för att han skulle kunna sträcka upp armarna ens. Än mindre komma åt att tvätta sig.


Nu är vi inte de som ger oss i första taget. En ekonomisk kalkyl kunde kanske fria eller fälla. Stora Banken frestade med ett erbjudande om lågräntelån, så vad skulle månadskostnaden bli för en bil på dryga en halv mille?

- Va! Sa du 3.800 i månaden i tjugo år? Hur många hotellnätter motsvarar det per år?


Nej, vi åkte därifrån utan att ha gjort någon affär och när vi kom till stormarknaden vid A6 stärktes vi ännu mer i övertygelsen. Hela parkeringen var fullpackad med husbilar och stereoanläggningarna körde på högsta volym. Ut ur högtalarna vällde countrymusiken och både kvinnor och män bar cowboyhattar. Det osade om flintastekarna och de som inte var upptagna med grillningen, satt tillbakalutade i baden-badenstolar med närmsta granne två centimeter bort.


Vi ryser fortfarande över minnet och tackar vår lyckliga stjärna för att vi inte hamnade i dåligt sällskap.


Kommentarer
Postat av: F

Men ni har väl likadana träningsoveraller i alla fall?

2007-09-13 @ 18:26:15
URL: http://neverkeso.blogg.se
Postat av: Annaa M

Påminner som vanligt om Mannens danska kusin och hennes make som gav sig ut i världen i makens ombyggda brevbärarbil. Jag har sett danska brevbärarbilar, de är inte stora. Å andra sidan var paret mycket småväxt. Jag har alltid undrat hur det såg ut, på de stora campingplatserna i Europa med den lilla lilla postbilen bredvid de där stora åbäkena som ändå som du säger är rätt trånga inuti
Ni gjorde ett helt korrekt val. Inte minst med tanke på växthusgaser etc.
Verkar ha slagit igenom hos fler. Vädligt få husbilar på Irland i somras. Bara några få holländare som hade svårt att hitta lämpliga övernattningsplatser.

2007-09-17 @ 21:21:54
URL: http://annaamattsson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0