Slutkörd

Cykelturen till och från jobbet kan beskrivas som ett ve. Bokstaven V. Först en lång nedförsbacke till Hammarbykanalen. Där blir det ett stopp på ett par timmar och sen en lång uppförsbacke antingen mot Globen eller så Ringvägen mot Hornsgatan. Lika svettig åt båda hållen, med andra ord.


Pausandet mitt på sträckan kan också vara ansträngande. Jag tvingas lära mig nya saker hela tiden. Barnbarnet Noa och hans kompis Tage vill gärna spela tv-spel, ett område som är jungfrulig mark för mig. Spelet Tekken är särskilt hett för tillfället. Ett riktigt "slåss"-spel. Det går ut på att puckla på motståndaren så mycket man bara kan. Inte min tekopp, precis och Noa tycket att jag var tråkig när jag dissade upplägget.


Men kanske ändå? Dubiösa undersökningar menar att våldsamma spel kan ha positiva effekter. Och den här reklamsnutten kanske är ett tecken på att vi borde skaffa spelet hem till oss.



Kommentarer
Postat av: Annela

Ja, det där är kanske något att tänka på. Borde låna pågarnas Tekken

2008-06-18 @ 22:40:52
URL: http://www.annelas.blogspot.com
Postat av: Annela

Ja, det där är kanske något att tänka på. Borde låna pågarnas Tekken

2008-06-18 @ 22:41:51
URL: http://www.annelas.blogspot.com
Postat av: Fia

Jag vågar inte riktigt tro på den undersökningen. Även om jag inte har genomfört någon seriös undersökning har jag kunnat konstatera att de ungdomar hos oss som saknar empati och normal gränssättning i allmänhet ägnar väldigt mycket tid åt tv- och dataspel. De som ägnar sig åt lagsporter eller sociala aktiviteter som tex ridning eller annat med djur är mycket mer empatiska. Fast nu har jag givetvis dragit slutsatser som passar min åsikt från början.

2008-06-19 @ 11:10:39
URL: http://neverkeso.blogg.se/
Postat av: frktjatlund

annela; låna och låna? Släng ut benet och ge dem en käftsmäll så släpper de taget på direkten.



fia; Håller med du. Existensen av en spelaffär i området står inte i direkt propotion till spelandet. Och aktiviteter med socialt samspel borde rimligtvis lära folk ett och annat.

2008-06-19 @ 19:14:25
URL: http://frktjatlund.blogg.se/
Postat av: Annela

Tack för tipset! Jag ska följa ditt råd!

Ha en trevlig helg!

2008-06-20 @ 04:38:52
URL: http://www.annelas.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0