Post scriptum

Det märks att hösten är här speciellt på arbetet. Ingen rast och ingen ro; bara jobb och jobb och det känns bara bra. Dagarna bara springer iväg och ikväll smygjobbade jag t o m lite hemifrån.


På min arbetsplats hanterar vi mängder av postförsändelser, inte bara för vår egen räkning utan även för andra företag. Det mesta sköts helt maskinellt. Kuvert stoppas in i en ände av en maskin, som skär upp tre sidor, sorterar innehållet i en hög och slänger kuverteten i en sopbehållare.


Nu funkar inte maskinell öppning på allt. Inte på vadderade jiffypåsar t ex. Då får man ta till handkraft. Idag kom det en sådan. Ja, det var säkert flera, men i det här fallet gav innehållet upphov till både förfäran och muntration.


Vi trodde nämligen att vi sett det mesta. Levande tvestjärtar och spindlar hör till vardagen. Men dagens post blir nog svårslagen. I kuvertet låg, inte en livs levande, utan en tvärdöd skata. Och det var meningen att den skulle ligga där i en platspåse eftersom fakturan var tejpad på utsidan. Specifikation: Skata 467:- kr + moms.


När Kundtjänst kontaktade avsändaren och undrade varför och till vem sa mannen, som skickat fågeln "Det sitter en lapp på skatan." Konstigt nog hade ingen ens funderat över att ta ut liket ur sin påse, speciellt som det läckt ut en del rosafärgad vätska.


Kommentarer
Postat av: SolSkuggan

Hahahaha äntligen fick jag skratta.. Minst en månad sen sist. Tack!

Det värsta jag skickat i jiffypåse var några svampar till en professor i göteborg, som nödvändigtvis skulle ha dom..

Allt väl till dig bästa FrkTjatis:)

2008-09-03 @ 20:58:52
URL: http://solskuggan.blogg.se/
Postat av: Moster Mjölgumpa

Det lät ju nästan lite räligt, och roligt på samma gång.Man börjar ju verkligen att fundera på anledningen...........

2008-09-03 @ 21:33:27
URL: http://mjolgumpa.blogspot.com
Postat av: fd YK

Vad stod det på lappen?

2008-09-03 @ 22:16:37
Postat av: frktjatlund

Det fanns en riktig beställare till pippin och hans namn stod på lappen. Varför fågeldödaren inte använde fakturafältet "Er referens" vet jag inte.

2008-09-04 @ 08:50:28
URL: http://frktjatlund.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0