Amos är en stygg pojke

Jag mötte upp med Tvåan och Stella i Björns trädgård. De hade en träff med en annan mamma med liten flicka. Flickorna gräver runt lite med pinnar i sandlådan då en jämnårig liten pojke dyker upp och greppar en stor sten. Pappan står med ryggen åt sandlådan och pratar ivrigt i mobilen. Dags för dagens frökeninsats:

Du kastar inte den där stenen.
Ungen gör det i alla fall, så där lite demonstrativ åt andra hållet.

Kolla vems barn du hutade åt
sa Tvåan och det gjorde jag. Jonas Gardell snackade på i sin telefon och grabben kilade kvickt ur hörhåll.

Vi drog ut till Huddinge Ettan, Tvåan och jag. Mamma hade kommit upp på vårdavdelningen från postop. Lite virrig var hon. Hon trodde till att börja med att Ettan var M och Tvåan var Lillsyrran. Men när hon fick klart för sig hur det hela hängde ihop kunde hon hälsa till rätt personer.

I DN har det publicerats flera artiklar om hur skräpigt det är i stan och det är verkligen. Alla människor som tillfrågades kom med fler papperskorgar som en del av åtgärdspaketet. Det tror jag är fullständigt bortkastat. I Tyskland har man järnhård sopsortering och inte en enda offentlig papperskorg och ändå finns det inte ett endaste litet skräp att uppbringa. Nej, svenskar är vana vid att det alltid finns offentliga funktioner som fixar dylika problem. Nu räcker inte pengarna och papperskorgarna längre.

Tvåan kom med förslaget att man skulle organisera städjobbet genom att alla skulle kunna adoptera en bit av stan och städa frivilligt och ha lite festligheter i samband med jobbet. Ettan sa att systemet fanns i USA där man kunde ta på sig städning av en sträcka längs Highway. Intressant tanke.


 

Kommentarer
Postat av: Taraldkatinka

Very nice site. I must say that I am impressed. Keep up the good work.

2010-03-03 @ 11:34:47
URL: http://taraldkatinka.3steps.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0