Släkten är värst

Nått om min mamma
Mor har inte tid att prata med mig. Det gör inget. Hon är fullt upptagen med att underhålla den manliga hemtjänstpersonalen. Jag tror att i hennes tankevärld så kommer de dit för att de tycker att hon är så trevlig. Inte för att de får betalt. Nu skulle Reza komma strax och senare på eftermiddagen är det dags för syster Jens att komma och lägga om hennes sår.

Lite om min brorsa
Han ringde härom kvällen. Hans fru dog i cancer för tio år sedan och jag låter M ta samtalen från honom. Just nu är han singel igen och jag orkar inte höra om hans erövringar. När svägerskan dog var han förstås helt förkrossad. Men redan begravningsentreprenören sa att han kunde förbereda sig på att han skulle få påstötningar från damer i omgivningen när det hade gått ett halvår, sådär. Brorsan är väldigt social och engagerad i närområdet och mycket riktigt. Efter sex månader började han få brev från ensamma kvinnor. En änkeman känns förmodligen tryggare än en som är frånskild. De frånskilde har ju förmodligen ratats av någon.

Mer om min syrra
Hon tar priset i planering. Det finns alltid plan A, B, C osv. Senast gällde det hennes jobb. Hon jobbar på en statlig myndighet, som delvis är utlokaliserad. Den mindre orten jobbar hårt för att få över mer av verksamheten till sig och hon tror att inom ett par år kommer hennes jobb försvinna 15 mil söderut. Jag garanterar inte riktigheten i följande, men hon har räknat ut att hon kommer att få nån årslön eller så och sen kan hon gå på A-kassa två år och efter det kan hon ta ut pension. Klappat & klart med andra ord. Det är lika bra att flytta till servicehus direkt från BB.

En gång berättade hon för mig om sin semester. Som hon berättade det hela fick jag uppfattningen att hon just kommit hem. I själva verket skulle hon åka bort en månad senare, men allt var redan spikat till och med vad de skulle äta, och hon håller sig alltid till planen.

Smulor om lillsyrran tar jag en annan gång.

En studie i mössmode från ca 1960 skulle jag tro. Visst är vi näpna.
syskon1960


Kommentarer
Postat av: Anonym

Den nya sosseideologin bygger på att verka aktiv och göra utspel, få rubriker - snarare än på visioner och försök till verksamma åtgärder!
Hur var det här då, har jag frågat förr och glömt! Är det till att vara mellanbarn??

2006-04-04 @ 20:24:46
URL: http://[email protected]
Postat av: Gunnarellen

Excellently, interesting and educational work! Your homepage looks really good and gives great information! Greetings from me! greetings

2009-08-11 @ 13:23:37
URL: http://gunnarellen.3steps.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0