Skärpning!

I tre veckors tid har jag försummat hemmet å det grövsta. Jag upptäckte det igår kväll. Plötsligt såg jag lägenheten med en besökares ögon och var helt enkelt tvungen att göra något åt saken.

Det är samma sak varje sommar. Jag säger bara: Tour de France på Eurosport. På jobbet följer jag loppet på webben. Sen skyndar jag mig hem lagom till sista milen. Efter det gör man ett litet sammandrag av dagens etapp och senare på kvällen ett längre sammandrag. I år var det dessutom extra spännande när det inte fanns någon självklar vinnare.

Många begriper inte spänningen i cykelsporten. Nuförtiden kan man skicka sms eller mejla till tv-kanalerna med frågor och synpunkter. Under den etapp i Alperna, där Floyd Landis gjorde en makalös körning och tog tillbaka det tidsgap han hade, var det en tittare som ställde frågan:
När ska man ändra reglerna så cykling blir spännande?


Vacchi, Adamson och vi i soffan höll på att skratta brock på oss.
Kan det bli mer spännande?


Det är inte bara Touren som slukat min tid. Inte en enda helg i hemmet hittills i juli. Familj och vänner tar tid. 

Uppryckning!

  • Rensade kylskåpet på gammalt och putsade in- och utsida.
  • Tvättade femtielva maskiner och var tvungen att köra torktumlare. Hett så in i helsicke.
  • Hittade tandborsten som varit borta ett dygn. Av okänd anledning hade den tydligen hamnat i tvättkorgen och när jag tömde tredje maskinen dök den upp.
  • Öppnade och sorterade post som ingen orkat ta ställning till. Varför skickar SPP en massa obegripliga brev hela tiden?

I hemkunskapen fick vi lära oss att städning ska utföras uppifrån och ner. Det håller jag styvt på. Så från min ögonhöjd och ned till golvet blänker hemmet. Jag lämnar inga garantier för hur det ser ut högre upp.

Kommentarer
Postat av: Ers Larik

Hmm. Tour de France. Jaa, jag satt med sonen och tittade på landskapen, det är väl det som är tjusningen? Billig turistresa. Och andra sliter ;9

2006-07-24 @ 12:02:41
URL: http://lurkvaeden.blogg.se/
Postat av: frkt

Absolut! Man blir precis så där lagom sugen på att åka dit.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0