Andra får röja på Möja

Eller rapport från en icke-firare. Vi har skickat iväg övriga stockholmare ut i Skärgården eller var det nu kan befinna sig. Stan är i stort sett tom, endast några överblivna icke önskvärda och patetiska typer är kvar.

Trean ringde igår och ville låna bilen till Mariefred. Vi körde över den i morse och ett smärre bråk uppstod. Trean ville inte köra, polisen tog lappen. Svärdottern ville inte heller köra. Det var hundra år sedan och sonen är inte nådig som back seat driver. Vi lämnade platsen innan saken var avgjord. Det kändes bäst så för samvetets skull.

Frukost på Clarion Hotel, Skanstull, kostar 150 spänn. Klockan var 10:15 och vi brunchade där till 11:30. Billigt smörgåsbord och jag är snudd på fortfarande mätt.

Vi promenerade stan runt och någon neutronbomb verkade ha eliminerat alla svenskar. Äntligen fanns det ett bord på uteserveringen på M/S Gerda vid Norr Mälarstrand. Förutom oss var det bara några enstaka turister som hittat dit.

Ny semester = nya fighter
Inför förra semestern var ryggsäckarna ett tvisteämne. Nu är tältfrågan på tapeten. Vi har ett mastodontkupoltält, som M skäms så oerhört för. Det ser precis ut som ett litet kupoltält, men i kvadrat/kubik, så att säga. Höjden är 2,5 m, basen är på 3 x 3 m, plus 2 x 2 m för absiden. Behöver jag tillägga att vi alltid väcker stor uppmärksamhet på tältplatser? 

Skapelsen är av Konsums eget märket, Wig Wam. Bara det är så pinsamt att det först M gjorde var att sprätta bort all spårbarhet till fabrikatet. Det var jag som drev igenom köpet. Min prio nr ett är att ha ståhöjd. Jag vill inte behöva krypa in i tältet. Prio nr två är att jag vill kunna sitta på fällstol i förtältet om det skulle regna.

Vårt tält är bortlovat till Trean och nu har jag och min egen skrivbordstrapper ett nytt krig. Svenska tält finns bara i två grupper: kryp/lättviktmodellen eller familjevarianten som väger ton. Ingenting för oss. Jag har hittat en fransk modell, som sågades omedelbart (1. Det är så fult. 2. Coolhetsfaktor = 0). Nu har vi hittat en variant som vi båda kan enas om. Men närmaste affär ligger i Fulda, Tyskland. Det går att köpa på nätet, men då tillkommer fraktkostnad. Vi får väl ta vägarna förbi. M konstaterade att butiken lagt in sina GPS-koordinater. Ännu ett skäl för en sån manick.

Ett tält behöver vi för under augusti kommer vi fara runt på Europas vägar. Det är något vi alltid ser fram emot. Lukten av bilfärja, glada skyltar längs autobahn: Nicht so schnell, Annabell; Reisen - nicht rasen, små franska hotell med fantastiska trerättersmiddagar, det ger äkta semesterkänsla. 

För att inte kostnaderna ska braka iväg alltför mycket brukar vi alltid campa några nätter. Tältkostnaden är intjänad ganska snabbt och livet på en tältplats är så mycket intressantare än hotellvistelser. Man får tillfälle att studera sina medmänniskor på väldigt nära håll: hur de diskar (det skiljer sig från hur jag gör), hur och vad de tvättar, vad de äter och dricker och hur det låter när de sover.


Och vi är på flera sätt ett skådespel för dem  också.


Kommentarer
Postat av: johannapannan

Är det så man ser på campinglivet? Som ett skådespel? Lite fascinerande tanke..

Vad gäller tältet tyckte jag det svarta länk:modell var snyggt inte fult. fast om maken inte gillade det kanske det är bättre att ta det som ni jämkat ihop?

2006-06-24 @ 09:53:43
URL: http://johannapanna146.blogg.se
Postat av: SolSkuggan

Oj så härligt med frukost på hotell, finns nästan inget som slår det. Jag är en sån som måste smaka på allt.
Då blir det Frankrike för er i år också eller..?
Vi har bilat flera gånger sommartid i Frankrike och när vi är där på plats har vi bostadsproblemet löst. Många vänner och M:s bröder bor där, någon nytta ska man väl ha av dom... *skratt*

2006-06-24 @ 11:42:45
URL: http://solskuggan.blogg.se
Postat av: frkt

Självklart blir det mil i Frankrike. Vi satsar på Pyreenerna. Vänner där lysr dessvärre med sin frånvaro.

Som campare måste man vara lite exhibitionist.

2006-06-24 @ 20:10:26
Postat av: Ninni

Campinglivet är ett skådespel...absolut! Det får mig att tänka på nåt kul, det får jag berätta på bloggen fniss*

2006-06-24 @ 20:56:14
URL: http://ninni.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0