Förhalare är mitt mellannamn

Eller saker jag hellre gör än städar morsans kök, även om uppretade Syrran blir ännu argare.

Städar mitt eget hem. Gårdagens förmiddag ägnades åt det. Stolen i sovrummet syntes knappt. Dold av sju kjolar, tre koftor, några tröjor och ett antal strumpbyxor och tights. Det råder en begreppsförvirring i mitt huvud. Nuförtiden står det tights på förpackningar med strumpbyxor och leggings på dem som jag kallar tights. Kan tights verkligen ha fötter?

Golven gav mig ”Harriet Jonsson”-känning. Harriet är en äldre dam i bekantskapskretsen. Hon ser dåligt och vägrar ta emot hjälp med städningen. Det går att se hur hon rör sig i lägenheten. Det är liksom dammfria gångar och dammet tätnar ju närmre väggen man kommer. Fönsterbänkarna var gröna av pollen och köksluckorna långhåriga i solljuset.

Badar med Stella. Vi sprang på Tvåan med familj på väg till Långholmsbadet och vi hängde på. Och inte bara vi. Det var filt på filt och när jag skulle gå ner till vattnet med Stella sa hon:
- Nää, det gåj inte gå bi. Vi fick kryssa oss fram till sjön.

Tittar på Konst i det gröna. Trean med fru firade sin bröllopsdag. Vi tog över barnbarnen och gick till Tanto. En kompis var med och ställde ut sina alster.

Egendomslösa innerstadsbor sjunger engångsgrillens lov. Ettan tog initiativ till grillning i Tantolunden. Alltså inte den gröna planen ner mot Årstaviken, utan uppe i det bergiga området mellan Ringvägen och grusplanen. Där finns det gräsplättar mellan träddungarna, som man kan ha för sig själv. Hur fint som helst. Hela tjocka familjen, utom Trean med fru, var med, plus några vänner.

Ettans fru var en hejare på att göra blomsterkransar, så alla barnen fick varsin vitklöverkrans. Hur mycket korv jag än köper, är det alltid för lite. Tur att Konsum ligger nära. M körde barnvagnsrace med fyra barn i vagnen på hemvägen. Det gick undan i backarna och barnen skrek av förtjusning.

Tittar på film. Säg inte det till någon, men jag prenumererar på ICA-kuriren (tantvarning). I veckans nummer fanns en intervju med Helena von Zweigberck (stavning?). Hon ska ta över Filmkrönikan och rekommenderade den ryska filmen Återkomsten. Vi hyrde och såg den. Jag vet inte om det var tröttheten eller att vi hade ljudet så lågt på, men jag blev inte så imponerad. M somnade i soffan ihop med My och Noa en halvtimme in i filmen och jag såg resten själv.


Kommentarer
Postat av: Ninni

Vilken mysig dag!!Förutom städningen då...jag har precis dammsugit, det var svettigt, men nödvändigt.
Har även plockat lite grann, såna här sommardagar drar man fram hur mycket grejer som helst och diskbänken blir belamrad med allehanda disk...vem vill vara inne!?

2006-06-18 @ 18:18:52
URL: http://ninni.blogg.se
Postat av: Annaa M

Tights är väl ett sånt där ord som tagits in i svenskan och blivit fel. Tights är på engelska strumpbyxor och inget annat, med fötter alltså. Men i Sverige skulle man plötsligt ha ett nytt ord för trikåer när de blev populära utanför dansvärlden och någon modetidning uppfann på 80-talet begreppet tights. Jag stred länge för att bibehålla det gamla ordet, mina flickor fick lära sig att det var trikåer de bar, eftersom tights ska ha fötter. Just när jag börjat ge upp häromåret insåg jag att någon marknadsförare inom strumpbranschen äntligen insett misstaget och börjat lansera det på engelska korrekta ordet leggings i stället...

2006-06-20 @ 00:43:10
URL: http://annaamattsson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0