Fussball & etwas anderes

Jag undrar över svt:s policy. Varför lägger man Michael Moores anti-Bushfilm parallellt med en svensk VM-match? Vill man inte stöta sig med USA? Tror man att alla amerikaner gillar den officiella politiken? Ibland är man pinsamt USA-vänlig i det här landet. 

Mitt sportintresse är större än M:s och jag utverkade tillstånd att se gårdagens match. Det är bara att erkänna: Hemma hos oss är maken fjärrkontrollernas herre. Mina argument var, Tvåan är ju där och Fahrenheit har vi redan sett.

När matchklockan visade på 82 minuter grep M resolut fjärrkontrollen och bytte till kanal ett med orden: Det händer i alla fall ingenting. Efter ett tag frågade jag försynt om jag åtminstone kunde få se slutresultatet. Snacka om psykisk tortyr! Under de få minuter som jag inte såg blev det mål.

Träd
är intressanta växter. Jag skulle vilja gå någon kurs, om det finns någon, för att lära mig fler sorter.

Kastanjerna har blommat över. Nu lyser gullregnen gulare än någonsin längs Arenavägen. Jag kommer ihåg att det var ett förfärligt ståhej om deras giftighet när jag var liten. Det talades om planteringsförbud. Är dagens varianter inte lika giftiga längre?

Almarna har fällt sina frukter (de kallas tydligen så, jag trodde det hette frökapslar) på ett par dagar. De har flyger runt i vinden och ligger i drivor längs trottoarerna. 
alm
Häromdagen såg jag en pappa cykla med en liten pojke i barnsitsen. En stor lastbil passerade precis och virvlade upp en hel driva så det såg ut som rena konfettiattacken. Pojken skrattade så förtjust att det riktigt bubblade i honom.

(Jag brukar inte ange nyckelord så ofta, men jag ser att flera andra anger sitt bloggnamn. Och nu testar också jag det, även om jag inte begriper vitsen. Kan andra, så försöker jag.)



Kommentarer
Postat av: Nicolin på Fädernegården

MAKTEN! Så heter vår fjärrkontroll. Kvinnorna väser till varandra vid det manliga zappandet att: "Ta makten, ta makten. För det mesta har männen MAKTEN, men bara där.

Själv har jag skaffat en egen liten TV som jag har MAKTEN över.

2006-06-16 @ 10:53:34
URL: http://nicolinefadernegarden.blogg.se
Postat av: frkt

Milda makter, det var en bra benämning. Om jag tar makten tycker övriga (en) att jag zappar fel. Stannar kvar för länge eller för lite osv.

2006-06-16 @ 14:06:57
Postat av: Ninni

Här hemma har vi en tv i vardagsrummet, en i sovrummet och sonen har en...det blir sällan bråk!

Har sett nyckelorden jag med men aldrig använt...kanske ska göra det!

Ha en go fredags kväll, kram

2006-06-16 @ 16:51:04
URL: http://ninni.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0