Helgen går vidare

Sveriges äldsta mamma var 53 år när hon fick barn. Scary! Jag är helt slut efter ett drygt dygn med två småbarn och de är hur lätthanterliga som helst. Visserligen delade jag känslan med barnen. De somnade i vagnen hem från Eriksdalsbadet. Ändå kan man tycka att jag skulle vara härdad. Våra två första barn landande med 14 månaders mellanrum och Trean kom 3,5 år efter Tvåan. 

Grillfesten, som ställdes in förra helgen hade sin orsak i att värdens syster hamnat i panik. Hon fick första barnet i höstas och nu är barn nummer två på gång och hon är 39. När jag pratade med henne försökte jag trösta med att det går att överleva två blöjbarn samtidigt. Det var bara så livet såg ut under en period. Jag sa inget om att jag var dryga 20 när livet såg så ut för mig. Hon såg lite gladare ut i alla fall.

Somliga måste lära sig allt den hårda vägen. Det gäller i synnerhet Trean. Svärdottern var lite bekymrad när vi återbördade barnen.

Trean kör som en biltjuv och idag körde han alldeles för fort. Inte bara idag, utan alltid. Vi trodde att han skulle ha lärt sig av vinterns äventyr, när han brakade in i en isdriva med vår bil. Jag har inga problem med att han valde drivan, alternativet var gångtrafikanter. Det kostade 6250 kr i självrisk, pengar som han ännu inte kunnat slanta upp.

Dagens bravad: På en 70-sträcka körde han dryga 100. Polis kunde inte annat än att ta körkortet. Två månader utan lappen och han ska få en ny bil levererad om en vecka.

PS. Ettan hade på sig en T-shirt med en vitsig text igår 

There is no place like 127.0.0.1


Kommentarer
Postat av: johannapannan

visst är det så. träffade en kompis som fick barn när hon var 16. hon sa att hon aldrig orkat att som vi få barn när vi är dryga 30. nu är hon heltrött sa hon. jaja. Min mamma / pappa säger likadant. det är härligt att få besök av barn coh barnbarn men nog är de trötta när vi åker hem.
tycker det är _lite_ nästan elakt mot barnen att få barn när man är 53. dels för att man säkert inte orkar och sen för att man ju är just...gammal...?

vad gäller bilkörning så är jag varnad. åkte i 49 på 30väg. inte så bra. *skäms*

2006-06-18 @ 20:46:52
URL: http://johannapanna146.blogg.se
Postat av: Ninni

Nix då är man för gammal!! Stackars barn när dom tar studenten då kommer föräldrarna stapplande med rullator!

2006-06-18 @ 21:04:39
URL: http://ninni.blogg.se
Postat av: petra

hej - som vanligt kul att läsa din blogg , man får sig ett och annat garv! Apropå tantvarningen för ICA-kuriren så har jag insett slutligt att jag är tant - mitt favvo-TVprogram är nämligen....just det, Antikrundan!

2006-06-19 @ 00:29:20
URL: http://sallyklee.blogg.se
Postat av: frkt

Jag är hellre ICA-antik än en mappie. Vem vill vara en kommersiell målgrupp?

Den 53-åriga mamman hade inte haft annan hjälp än makens. Nuförtiden finns det nyblivna mammor som nästan är pensionärer.

2006-06-19 @ 07:51:57
Postat av: Annaa M

Fick min första när jag var 38, nästa 15 månader senare och den sista när jag fyllt 41. Kort och intensivt, var säkert ingen supermorsa men hasade aldrig omkring i kladdiga mjukisbyxor. Var egentligen aldrig helt barnledig eftersom jag skrev min kolumn hela tiden och alltid hade något tungt styrelseuppdrag pg. Hade en man som gjorde mycket hemma men som å andra sidan var borta mycket. Inget vidare socialt kontaktnät, en åldrig mamma som kom åkande ibland när det knep, annars hade vi aldrig barnvakt.

Det är sant, inget skryt alls, tänkte aldrig på att det var något speciellt... Men vi lade inte en massa kraft på att fundera på hur allt skulle vara och hur dags barnen skulle äta och sova och så. De åt och sov trots allergier och annat.

Nu verkar jag ha mer kraft än många av de där som fick barn när de var mellan 16 och 25, min absoluta uppfattning är att det verkar vara hårdare fajter mellan de unga morsorna och deras tonårsdöttrar.

Fadern till barnen var 8 är åldre. Hans ork var bra så länge den varade, men det är en risk man tar när man skaffar äldre män, tittar man sig runt i bekantskapskretsen är hälsosvinnet större där än bland kvinnorna. Det dog två överåriga pappor i Pojkens klass den hösten.

Tar i lite grann om det här, för jag har hamnat i hetsiga diskussioner på åtminstone en handfull bloggar där huvudståndpunkten är att det i stort sett är kriminellt att föda barn efter 25. Det är föraktfulla unga kvinnor som är rädda för sitt eget åldrande och tycker det är äckligt med kvinnor över 40, finns miljoner av dem, och det är dryga unga män som ligger i konflikt med sina föräldrar och tror det är pga föräldrarnas höga ålder.

2006-06-19 @ 17:00:43
URL: http://annaamattsson.blogg.se
Postat av: frkt

Jag tror att man kan ta fram de krafter som behövs. Min svägerska tvekade inte att ta hand om sitt barnbarn när det behövdes, trots att hon hade långt framskriden cancer.

2006-06-19 @ 17:25:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0