Självmedicinering

Nu har jag helt själviskt tryckt i mig en liter jordgubbar. Tanken var att de skulle få åka med hem i ryggsäcken och pryda någon drink eller ätas av fler än jag. Nu har jag hittat en avhandling som stöder mitt egoistiska tilltag. Rubriken är


Jordgubbar till kvinnor – folatintag bör fördubblas
43270-46
Tänk så praktiskt med nätet. Alltid hittar man något stöd för sina handlingar. Jag börjar likna Brorsan, som alltid uppfann skumma australiensiska undersökningar som ursäkt för det han gjorde.

Förr i världen, när vi tillbringade sommaren vid Halland-Skåne-Smålandsgränsen, ägnade jag och Lillsyrran oss åt självplock hos olika jordgubbsodlare. Nu läste jag att självplock knappt finns kvar. Ingen saftar eller syltar längre. 

Vi hade med oss barnen och alla plockade och åt, så vi blev riktigt mätta på bär för den säsongen. Här i Stockholm finns det bara jordgubbar, rätt och slätt. I Skåne pratade man sorter. Zephyr och Senga Sengana var våra favoriter. Jordgubbarna man kan få här smakar inte hälften så gott och ändå går de i mig.


Kommentarer
Postat av: Ninni

vi köpte jordgubbar i Turkiet för sju kronor kilot...dom smakade helt underbart...solmogna och varma!

2006-06-30 @ 15:38:59
URL: http://ninni.blogg.se
Postat av: Ers Larik

Småländska jordbubbar anser jag vara de saftigaste, mest aromatiska i Sverige, och sådär härligt sursöta. Kan jämföras med de största jag har ätit, både till smak och konstistens som kombination: i finländska Tavastehus på torget framför ortodoxa kyrkan. Mums!

2006-06-30 @ 15:50:25
URL: http://erslarik.blogg.se/
Postat av: SolSkuggan

Vi har faktiskt kvar ett par 3 ställen härikring där vi fortfarande har självplock. Hur härligt som helst, mätt i magen och frysen full!

2006-06-30 @ 19:12:42
URL: http://solskuggan.blogg.se
Postat av: Gunnel

Dom som vet, dock inte jag, påstår att ju längre norrut gubbarna plockas desto godare ska dom visst vara. Kanske man skulle sätta sig i bilen längst ner i Skåne och följa gubbarnas mognad norrut. Fast då jag skulle tröttna på dom...det vore ju synd.

2006-06-30 @ 20:25:50
URL: http://gunnel.blogg.se
Postat av: Nina på Johangården

Nu började jag ju längta efter jordgubbar igen...

2006-07-01 @ 20:41:32
URL: http://ninajohangarden.blogg.se
Postat av: Tonyiqra

I just visited your site...its abosolutely wonderful... Best of luck to you! You must have some great inspiration in your life. Take care

2009-03-24 @ 14:10:04
URL: http://tonyiqra.20six.fr

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0