Varför ger jag mig in på att förklara?

När jag under den tidiga kvällen passerade Riddarholmen stötte jag ihop med ett gäng italienska turister. Som vanligt blev jag stoppad för utfrågning, denna gång av en kvinna i sextioårsåldern. Min italienska är så gott som obefintlig och hennes engelska var omöjligt ännu klenare. Efter ett tag begrep jag att hon undrade vad Riddarholmskyrkan var för slags kyrka. Jag uppfattade frågeintonationen och ordet ”ortodox”.

- No, no, sa jag. Lutheran.
- Ahah!

Sen började frk Tjatlund veckla ut sig och tog i med ”chiuso”, ”rex”, ”morte” och ”antico” samtidigt som jag ritade en krona i luften ovanför mitt huvud. Jag var nästan beredd att göra ett par spadtag också.

Jag hoppas att hon begrep vad jag menade. Hon gick i alla fall ikapp övriga gänget och pratade ivrigt med dem. Men italienare pratar väl alltid ivrigt?


Vad är det som händer med bloggen? Det verkar bli värre och värre. Jag har försökt kommentera andras inlägg men det har skitit sig i publiceringen. Och det är snudd på omöjligt att göra ett eget inlägg.

Kommentarer
Postat av: Ninni

Jag var galen igår...kom ingen stans! jag höll på i flera timmar det verkar som om vi är för många!
Ha en go dag, det finns bilder från min resa på bloggen, ha en go dag, kram

2006-06-02 @ 07:10:18
URL: http://ninni.blogg.se
Postat av: Inga

Trist att bloggen inte fungerar. Är det någon tro som har hittat någon annan blogg som fungerar??
Vore en bra idé att byta i så fall. Det här är inte roligt.

2006-06-02 @ 07:24:50
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Nina på Johangården

Det börjar kännas lite som skandal att det inte fungerar... kan sitta i evigheters evighet med upptagen dator bara för att lämna en liten, liten kommentar.

Tur att det finns annat att göra under tiden!

2006-06-02 @ 09:50:30
URL: http://ninajohangarden.blogg.se
Postat av: Annaa M

Jag fick plötsligt på min blogg en kommentar med förklaringar. Trodde det var ett cirkulär men jag har inte sett ngn annan som fått samma. Uppenbarligen en reaktion på att Paddy K föreslog kollektivt upprop om att lämna blogg.se

2006-06-03 @ 03:17:56
URL: http://annaamattsson.blogg.se
Postat av: flasknosen

Jag som går i tankar om uppgradering av medlemsskap, men ska det vara såhär vete mårran om det är värt att stanna på blogg.se ens. Funderar!

2006-06-04 @ 10:22:37
URL: http://flasknosen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0